donderdag 24 mei 2012

De boerenbrug 10 (een sfeerimpressie)

Vanaf de boerenbrug loop ik een stukje het veld in. Ik heb er zin in. Lekker vissen en genieten van de omgeving. Er is onweer en regen voorspeld, maar volgens buienradar zou dit net niet over de boerenbrug trekken. De foto’s die ik tot nu heb geplaatst bij de boerenbrugverhalen laten niet veel van de omgeving zien. De mensen die mijn verhalen volgen zullen zich vast wel een beeld hebben gevormd van ‘mijn’ prachtige stek. Vandaag toon ik jullie een filmpje zonder veel prijs te geven van de omgeving, net als bij de foto’s. I.v.m. stekkenpezers moet ik op deze manier te werk gaan. Het voordeel is wel dat ik het een en ander aan jullie fantasie overlaat. Het filmpje is niet alleen bestemd voor de visueel ingestelde mensen. Des te meer voor de auditief ingestelde mensen. Misschien heb je een hectische dag achter de rug. Kun je de rust nog niet vinden. Ik beloof je, als je er tenminste voor openstaat, dit filmpje werkt therapeutisch. Kijk, maar vooral luister, en ontspan. Tip! Doe een koptelefoon op en de deur op slot. Niemand mag je storen ;)

7 opmerkingen:

 1. Zo,n zeelt is stukken kleiner maar toch wel veel mooier,ik denk persoonlijk dat ik liever een run krijg van zo`n mooie zeelt krijg dan van een graskarper...maar inderdaad een aparte wolk is dat,lijkt wel een kernexplosie verderop :p Een vredig filmpje als ik het zo mag noemen,de vogeltjes die na een onweersbui weer vrolijk beginnen met kwetteren dragen daar zonder meer aan bij...Adios!

  Grt Dennis

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Koen,

  Krijg bij en na het zien van deze film zin in vakantie. Klopt dat je niet veel ziet op je film maar je voelt het wel. Mooie zeelt ook.

  Grtx,
  FER

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wilde je raad opvolgen v.w.b de koptelefoon. Helaas heb ik er (nog) geen...

  Maar toeval is dat het 4 minuut en 41 seconden hier doodstil(in en om het huis) was...;-).

  Prachtig! Die rust had ik mij al wel ingebeeld...
  En wat een schitterende zeelt zeg,sjongejonge!! Gefeliciteerd!

  Mooi gedaan,kerel!

  Groet,
  Dale

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ondertussen hebben jij en Boudewijn het filmen van sfeerbeelden in de vingers.
  Ook hier bewijs jij hoe het zou moeten,prachtige overvloeiers en stukjes tekst die ervoor zorgen dat je niets mist.
  Mooie vogelgeluiden en bijna nog mooiere stiltes..
  Hoe jullie dat monteren voor elkaar boksen..is voor mij nog een vraag.

  Koen bedankt!en gefeliciteerd met deze prachtige zeelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Dennis: De zeelt is misschien niet de grootste zoetwatervis, maat zo ontzettend mooi en voor het formaat ook erg sterk. Een prachtige sportvis die ik heel graag vang. Snap dat je, als je kon kiezen, voor de zeelt zou gaan. Moest ook even twee keer goed kijken toen ik die wolk zag. Leek inderdaad op een explosie.

  @FER: Dat je het voelt vind ik mooi om te horen want dat is ook precies de bedoeling :) Heb ook zin in vakantie ;)

  @Dale: Nou dat is dan echt toevallig zeg. Precies lang genoeg om even te genieten van het filmpje. Leuk dat je het mooi vond en jouw inbeeldend vermogen is zo goed dat jij eigenlijk dit filmpje niet nodig had :)
  Bedankt voor het compliment!

  @Hans: Als je er gevoel voor hebt, en dat heb jij wel, kun jij ook dit soort filmpjes maken. Je moet even de techniek erachter leren kennen, maar die is niet zo ingewikkeld hoor. Er zijn meerdere programma’s waar je dit mee kunt doen, maar als je een behoorlijk nieuwe versie van Windows hebt (Windows 7 bijvoorbeeld) kun je gebruik maken van het programma Windows Live Movie Maker. Werkt eenvoudig en met verrassend goede resultaten. Mijn mening is wel dat veel mensen te snel allerlei effecten/trucs gaan gebruiken van dit programma en daar wordt het juist minder mooi van vind ik. Subtiel toepassen dus. Als je ermee aan de slag gaat wens ik je veel succes en heb je een vraag dan mag je me gerust mailen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Koen,
  Het mooie aan het filmpje vind ik dat je ontspanning, maar tegelijkertijd ook een zindering voelt hangen. Ik zag als het ware een karper zoekend door het water glijden en je weet dat hij elk moment je aasje kan pakken. Mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi omschreven Boudewijn. Bedankt voor het compliment! Gr. Koen.

  BeantwoordenVerwijderen