maandag 29 september 2014

Avondje dropshotten

Het is vrijdagavond en mijn partner krijgt bezoek van haar zussen. Vanaf het moment dat ze binnen zijn word ik overvallen door een waterval aan woorden. Woorden aan elkaar vastgeplakt in willekeurige volgorde. Ik kan er geen touw aan vastknopen! Zij blijkbaar wel want er wordt instemmend meegeknikt. Misschien probeer ik er te veel een logica achter te zoeken en kan ik het daardoor niet volgen? Of misschien wil ik het ook wel helemaal niet volgen? Hoe dan ook... in mijn eigen huis voel ik me een vreemde. Ik ga weg. Vissen!

The Gremlins are back!Ik gris een licht spinhengeltje uit de schuur en pak wat dropshotgerei. Dit materiaal gebruikte ik de afgelopen zomervakantie ook (zie: Terug van vakantie!). Deze keer vis ik, in plaats van uit de kano, vanaf de kant en daarvoor is het kanaal niet ver van mijn huis vandaan erg geschikt. Overdag vis ik daar niet graag. Er zwemmen kapitale vissen, maar ik ben meer een natuurmens. Dit water is strak, kaal, monotoon. Ik voel er niet zoveel bij. Het enige dat ik wel leuk vind is de langstrekkende scheepvaart. Maar goed, nu is het donker en zie ik toch geen barst.

Net voldoende licht...


Ik besluit brug na brug af te vissen. De rode verlichting van de 'stoplichten' geeft me net voldoende licht om nauwkeurig langs de meerpalen te dropshotten. Ik vang regelmatig een baars, maar heb het eigenlijk gemunt op snoekbaars. Plotseling ervaar ik een ander soort tik dan de baarzen hiervoor gaven. Er spartelt iets aan de andere kant. Langgerekt en dun. Toch nog een snoekbaarsje! Klein, maar het doel is bereikt. Hoewel het eigenlijke doel natuurlijk gewoon vluchten uit mijn eigen huis was. Waar vissen allemaal wel niet goed voor is!

Klein, maar doel bereikt!
(zie je het 'stoplicht' in de verte?)

6 opmerkingen:

 1. Zou zeggen laat die dames maar vaker langs komen, des te meer redenen om het water op te zoeken. En volgens mij stond het stoplicht voor jou op groen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja je hebt gelijk! Aan de andere kant is er hier in overleg veel mogelijk en kan ik vaak genoeg nar het water. Zo eerlijk moet ik wel zijn ;) Gr Koen.

   Verwijderen
 2. Ha,ha geweldig Koen! Heb je de zussen van je vriendin ook over 2 weken uitgenodigd :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ze gaan allemaal mee naar de polder. Gezellig...

   Gr Koen.

   Verwijderen
 3. Geweldig die dames. Ingezet als bliksemafleider zodat jij kunt hengelen ;)

  BeantwoordenVerwijderen