maandag 6 mei 2013

De lange adem - deel 3

De vorige sessie sloot ik af met het bevoeren van een nieuw plekje. Overhangende takken, diep water, ondiep water, eilandjes en een doorgang naar een aansluitend groot water. Een nieuwe kans op het vangen van een karper uit deze grote plas.
Alvorens er weer een poging te wagen heb ik er dagelijks met mate gevoerd. Tijdens deze voersessies heb ik helaas vijf andere karpervissers in de omgeving van deze nieuwe stek gezien. Ik ken het water al langer en nog nooit is het zo populair geweest. Inmiddels heb ik er één middag gevist met als resultaat een 60 cm lange brasem.


Deze vis ving ik vanaf de voerplek en gaf me de moed, ondanks de activiteit van andere karpervissers, om er een nachtje te gaan vissen. Het was een heerlijke nacht. Volop genieten, maar geen karper. ’s Ochtends merkte ik pas dat vlak naast mij, op nog geen dertig meter afstand, een collega-karpervisser was aangeschoven. Zijn (of haar) groene tentje stond redelijk onbeschut opgesteld. Mijn pluutje was niet te zien voor die karpervisser. Bij het binnenhalen van de lijnen, de andere karpervisser sliep nog, was ik blij dat onze lijnen niet over elkaar lagen. Stilletjes heb ik ingepakt en ben ik weggegaan. Ik ben bang dat de andere karpervissers elkaar de komende tijd alleen maar in de weg zullen zitten en dat er weinig gevangen zal worden. Dit weet ik niet zeker want ik zal er niet bij zijn. Ik moet namelijk even op adem komen. ‘k Ga eerst verder met andere projectjes. Over een poosje pak ik de lange adem weer op. Ik verwacht dus niet dat de karpervissers die er nu bezig zijn veel succes zullen hebben en het grootste deel geeft de moed waarschijnlijk binnenkort op. Op een enkele collega-karpervisser na zal het water dan weer rustig zijn en kan ik weer mijn ding doen.  Voor nu sluit ik af met een fotoverslagje van een, ondanks de blank, heerlijke sessie. Klik verder voor de foto’s.


 
 
 
 
 
 
 


7 opmerkingen:

 1. Die laatste foto Koen PRACHTIG !!!!!

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele mooie foto's. Die kievitsbloem is bijzonder Koen. Ik heb het even opgezocht. Hier een linkje: http://nl.wikipedia.org/wiki/Kievitsbloem

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Koen,

  Het wordt mooier weer en ook drukker aan de waterkant dat heb je aan den lijve ondervonden! Ik zou ook niet lekker vissen met mede vissers om mij heen. ( te veel herrie) of het moeten vrienden zijn:) De brasem zit lekker onder de paaipukkels. Mooie foto's en leuk verslag natuurlijk. Succes met je volgende project.

  Groet, Björn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer van die drukte. Aan de mooie sfeerfoto's te zien heb je toch weer genoten en de tijd gehad om tot rust te komen. Ach ja, het project heet ook niet voor niets 'De lange adem'. Wordt dus vervolgd... over een tijdje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Sander: Ja, doet mij denken aan het verhaal Erik of het klein insectenboek. Onder onze voeten is gewoon een hele wereld waar veel mensen geen oog voor hebben. Veel vissers gelukkig wel!

  @Michael: Hé wat leuk zeg! ‘k Was er zelf nog niet aan toegekomen om het op te zoeken. Bedankt voor je hulp!

  @Björn: Die drukte vind ik maar niks, maar het is ook niet praktisch. Stel dat iedereen aan het voeren is… niet echt handig :( Het water is natuurlijk groot zat en rustige plekken zijn er ook genoeg, maar juist deze hoek zag ik als een hotspot in dit jaargetijde. Helaas dachten andere karpervissers er dit jaar ook zo over. Voorgaande jaren, ook bij mooi weer, was het hier gewoon rustig.

  @Tsak: Het is zeker jammer, maar ik kijk altijd naar het hele seizoen en laat de minder succesvolle sessies snel achter me. In een heel seizoen zitten altijd tegenslagen, maar ook successen. Deze tegenslag zit er weer op. De volgende keer schrijf ik misschien over een succes! Gewoon rustig blijven ademhalen en stug doorgaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zouden je collega vissers weten om welke lange adem plas het gaat? Je vangt natuurlijk kneiter na kneiter en zien vangen doet willen vangen. Edoch heeft de lange plas nog niet opgeleverd wat de bedoeling is, dus nee mijn gedachte spinsel gaat niet op. Ik schrijf nu dus terwijl ik denk, ha, goh het denkt ;-) In ieder geval hele mooie plaatjes aan over gehouden.

  Grtx,
  FER

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vaker doen... schrijven terwijl je denkt. Levert leuke reacties op ;)

  Gr. Koen.

  BeantwoordenVerwijderen