vrijdag 31 augustus 2012

Bachelor Biologie (gaat dit samen met vissen?)

Ik heb al heel wat opleidingen gedaan in mijn leven, maar ben nu van plan biologie te gaan studeren. Hier zal veel tijd in gaan zitten en of dit ten koste zal gaan van mijn blog kan ik nu nog niet zeggen. Ik kan mijn tijd altijd goed managen, maar het houdt natuurlijk ergens op… zeker met een gezin en een volle baan. Maar goed, alleen door te proberen zal ik erachter komen. Zin heb ik er in ieder geval wel in. Als ik bijvoorbeeld denk aan mijn kijk op bepaalde dingen binnen de sportvisserij en dat dit misschien door de studie zal veranderen, of juist bevestigd zal worden, dan kan dit mij motiveren. Misschien leuk om dit af en toe met jullie te delen op dit blog. En als ik denk aan de module diergedrag, gekoppeld aan het gedrag van onze geliefde sportvis de karper, dan kan ik me zo voorstellen dat dit mijn inzicht m.b.t. het (karper)vissen zal verruimen. Ook kan ik natuurlijk al mijn praktijkervaringen van de sportvisserij en de daaraan gekoppelde belevenissen in de natuur meenemen naar de studie. Misschien vult het elkaar wel heel mooi aan. Of wat dacht je van de module genetica! Ik weet er al best wat van, maar ik heb even in mijn studieboeken gespiekt en in deze opleiding gaat het allemaal toch net even een stapje verder/dieper. En wat is er allemaal wel niet geschreven/beweerd over boilies en de voedingswaarde + de manier van verteren etc. Misschien word ik door mijn studie daar ook nog wel wat wijzer van. Heel veel theorie uit de studie zal ook niets te maken hebben met vissen. Dat geeft niks. Daarvoor is de studie natuurlijk ook niet bedoeld.  Gelukkig is mijn interesse niet alleen beperkt tot het vissen.
 
Zo'n 1400 blz. leesvoer. Niet bepaald een pocketboek.
Of je moet wel een hele grote zak hebben...
Ik zal wel zien hoe het gaat. Vissen blijf ik sowieso doen, al is het even een uurtje een frisse neus halen met de spinhengel… ik blijf vissen! Als ik dan ook nog ergens tijdens een pauze even een verhaaltje voor dit blog kan typen, dan blijft dit blog bestaan. De komende maand is alles nieuw voor mij dus of ik dan aan bloggen toekom betwijfel ik. Is het een tijdje stil op koenverweij.blogspot.com dan weet je nu waarom. Hopelijk tot snel…
 
Groet,
 
Koen.
PS Niet zo sip kijken ;) Er ligt stiekem alweer een verslagje klaar hoor. Ik kan het denk ik toch niet laten :)

5 opmerkingen:

 1. Hi Koen,

  Succes met de studie en ik ben ervan overtuigd dat wij, je lezers, er allemaal van gaan profiteren.

  Grtx,

  FER

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Koen,
  ik wens je heel veel succes toe,met je studie! Hoe dan ook;je gaat er wat van opsteken!!

  Ik vind dat altijd knap hoor,dat mensen op latere leeftijd nog zo'n zware studie oppikken. Mijn vriendin heeft zich een paar jaar geleden omgeschoold tot doktersassistente... Toen ik zag wat zij allemaal moest leren,pffffff.

  Dus,RESPECT!!

  Groet,
  Dale

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Koen, tijdens het vissen of observeren zal je met je studie in je achterhoofd allerlei verbanden kunnen leggen. Heb zelf milieukunde gedaan en mij is opgevallen dat de theorie vaak niet strookt met de praktijk. Benieuwd wat jouw bevindingen zijn! Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben ook benieuwd Boudewijn! Overigens ben ik nuchter genoeg om niet alle theorietjes zomaar aan te nemen. Als ik iets bijzonders zie kun je het hier lezen hoor. Ben benieuwd wat jij er dan weer op te zeggen hebt met jouw achtergrond :)

  BeantwoordenVerwijderen