zondag 4 maart 2012

De boerenbrug (een voorzichtige start)

Bij een boerenbrug heb ik een mooie stek gevonden. In dit water zwemmen blijvertjes. Dit zijn de karpers die het gehele jaar in deze sloot verblijven. Vaak zijn dit karpers die het niet van de ponden moeten hebben, maar vangen doe ik ze heel graag. Het zijn namelijk krachtige, brute, slanke, karpers. Een goede reden dus om deze stek te bevissen, maar dit is niet de enige reden…

De tweede reden dat ik hier vis is de karpertrek. De sloot staat namelijk in verbinding met groot water en ik hoop dat de zware karpers uit het grote water dit voorjaar, i.v.m. de paai, de sloot in gaan trekken.  Ik wacht ze op bij ‘mijn’ boerenbrug. Het zou toch fantastisch zijn als ik een paar buffels kan gaan onderscheppen. Maar goed, gaat dit niet lukken dan heb ik nog de blijvertjes. Het woord blijvertjes zou je kunnen lezen alsof deze vissen minderwaardig zouden zijn aan de zwaardere trekkarpers. Niks is minder waar. Ik kan niet wachten totdat ik één van de brute blijvertjes in mijn handen heb. En ik kan al helemaal niet wachten op de hieraan voorafgaande strijd die deze vissen kunnen leveren.
Heel voorzichtig ben ik begonnen met voeren. Iedere dag gaan er een paar handjes verkruimelde boilies het water in. Iedere dag sta ik even bij de boerenbrug. Zo creëer ik een band met de stek. In de alinea hierboven gaf ik aan dat ik niet kan wachten op het product, namelijk de vangst van zo’n brute vis. Toch moet het succes ook niet te snel komen. Het proces (boilies draaien, voeren, observeren, blanken etc.) mag lekker lang gaan duren. Hoe langer het proces, hoe zoeter de smaak van het product zal zijn.

Vroeger: deze 26 ponder bezocht het slootje...

3 opmerkingen:

 1. Hi Koen,

  Ben benieuwd wat jou extensieve voorbereiding gaat opleveren. Good luck!

  Grtx,
  FER

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah Koen,
  ik wacht met smart :-D. Het klinkt heel hoopvol! Heeeeeeeeel herkenbaar ;-)
  Ik wens je alvast succes!

  Groet,
  Dale

  BeantwoordenVerwijderen
 3. FER en Dale bedankt hoor! Het voorgenieten is begonnen. Kriebels in de buik. Heerlijk :) Jullie ook succes dit voorjaar!

  Groet,

  Koen.

  BeantwoordenVerwijderen