donderdag 16 juni 2016

Dit moet ik vaker doen!

Het statisch nachtvissen is iets dat ik heel graag doe, zo graag zelfs dat het van pennen soms niet komt. Ontzettend jammer want ook dat vind ik prachtig om te doen. De hoogste tijd om mijn centrepin maar weer eens te pakken!Grotere karpers zoals hierboven vang ik geregeld tijdens het nachtvissen. Op de penhengel vang ik dit soort vissen natuurlijk ook graag, maar de kleinere karpers bieden op het lichte penmateriaal ook behoorlijke strijd. Het is dan ook heerlijk om met het pengerei de watertjes te bevissen waar ik statisch niet zo snel zou gaan vissen. Watertjes waar ik misschien anders mijn neus voor ophaal worden ineens weer interessant!
Deze keer viste ik in een bekende sloot met een leuk bestand aan schubkarpertjes. Ik dacht ze allemaal wel een keer gevangen te hebben… de verrassing was dan ook des te groter toen bleek dat ik een spiegeltje gehaakt had! Erg klein, dat wel… maar voor het formaat ook erg sterk! Genieten dus!
De centrepin ratelde er vrolijk op los en de penhengel stond tot het handvat krom tijdens de dril. Het voor deze vis veel te grote schepnet gaf de vis na scheppen de illusie dat hij nog kon ontsnappen. In het net vocht het beestje driftig door. Op de mat kwam de vis tot bedaren en kon ik een paar fotootjes schieten. 
Even een uurtje pennen doet een mens goed. Dit moet ik toch vaker doen!

4 opmerkingen:

 1. Natuurlijk spreekt de bovenste plaat bijna iedereen tot de verbeelding, wat een massieve karper. De beleving daarentegen met de pen, het bezig zijn, het struinen is en blijft super leuk. Weer geproefd dus en weer verslaafd waarschijnlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De beleving van het penvissen is prachtig en ja... ik ben weer verslaafd. Toch is het één niet mooier dan het ander. Ook de nachten zijn prachtig qua sfeerbeleving. Soms is het alleen wat betreft de tijdsinvestering lastig te combineren voor mij.

   Verwijderen
 2. Lekker bezig Koen! Doen wat je hart je ingeeft. Vissen met de centerpin lijkt me erg enerverend om te doen. Weer een item voor de 'to do' list...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is echt een heel leuke manier van vissen. Niet moeilijk, wel anders en heel spectaculair tijdens de dril.

   Verwijderen