maandag 18 april 2016

Natuurbeleving - vogels, amfibieën en reptielen

Vissen betekent voor mij veel in de natuur zijn en dan zie ik geregeld prachtige dieren. Ik ken mensen die nog nooit een ijsvogeltje hebben gezien. Ik zie ze bijna ieder weekend. Meestal schieten ze in een flits voorbij... soms gaan ze vlak bij mij op een overhangende tak zitten. Nog steeds heb ik de wens hier een perfecte foto van te maken. Wie weet lukt me dat dit jaar...

Een andere wens van mij was het zien en fotograferen van een blauwborstje. In moerasachtige gebieden komt dit vogeltje steeds meer voor, maar het blijft een hele uitdaging dit diertje te spotten en vast te leggen. In dit jaargetijde verraadt het mannetje zich met zijn prachtige zang en dat maakt de zoektocht wel een stukje makkelijker. Ik hoorde de zang al in de verte en in de top van een boom zag ik het kenmerkende silhouet. Helaas kon ik niet zonder te storen dichterbij komen en vluchtte het beestje nog voordat ik een foto kon maken. Ik verstopte me vervolgens tussen de bosjes en wachtte geduldig. Meestal hebben de mannetjes een vast plekje waar ze terugkeren om te zingen. Heel stilletjes wachtte ik af. Plotseling landde het vogeltje weer precies op de plek waar ik hem verwachtte. Klick, klick en de target was gehaald! Yes!De blauwborst fotograferen gaf een enorme kick, maar dit betekent niet dat ik van 'gewonere' vogelsoorten niet meer kan genieten.


Ook zijn de amfibieën natuurlijk weer volop actief. Onderstaande foto's in close-up laten toch maar weer eens zien hoe mooi deze beesten zijn.

Als het zonnetje tevoorschijn komt komen ook de adders zich opwarmen. Deze foto's heb ik geschoten op een van de eerste warme dagen in maart.


Tot de volgende natuurbeleving!
 

4 opmerkingen:

 1. Wow, mooie foto's! Zeker de eerste foto van de blauwborst, jou target, super scherp, prachtig plaatje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit soort addertjes onder het gras zie ik nog het liefste. En die blauwborstjes hebben hun naam wel mee, kende de soort nog niet. Weer wat bijgeleerd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb de addertjes ook het liefst gewoon letterlijk, zeker als ze onder het gras zitten ;)

   Zijn leuke vogeltjes hoor, niet alleen qua uiterlijk, maar ook het gedrag en de zang is leuk.

   Verwijderen