zondag 24 april 2016

Zesenvijftig centimeter zeeltpassie

Ik moet het, i.v.m. met mijn spaarzame vrije tijd, op het moment vooral hebben van de nachtvisserij. Het nachtvissen bevalt me enorm goed, maar actie overdag was wel iets waar ik naar uitkeek. Eindelijk had ik een ochtend vrij met ook nog eens mooi weer.
 
De avond van tevoren had ik het voorgeweekte duivenvoer al gekookt. Een prima aas voor mijn targets, zeelt en karper! Na uitvaren van mijn minirigje tegen de rietkraag aan de overkant hoefde ik niet lang te wacht op actie. De hanger werd met een klap tegen de blank getrokken. De top van de hengel stond krom. Lijn werd er vervolgens niet meer genomen. Ik sloeg aan en voelde het kenmerkende bonken van een zeelt. Een slanke zeelt van net geen 50 cm bood krachtig weerstand, maar belandde kansloos in mijn net.
 
Een uurtje later was het opnieuw raak. Een trage aanbeet, aanslaan en veel weerstand. Waarschijnlijk een karper, was mijn gedachte. Onder de top twijfelde ik. Deze vis bleef diep en af en toe voelde ik weer zo’n kenmerkende bonk. Toch zeelt? Dan wel een hele grote! En zo bleek het ook te zijn… een bak van een zeelt lag op de mat… zesenvijftig centimeter zeeltpassie!
 
Deze keer geen karper, maar dat voelde na deze vangst totaal niet als een gemis.

8 opmerkingen:

 1. Wow, wat een bak idd. PR? Met methodfeeder? Omdat je aanslaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, geen PR qua lengte, maar het totaalplaatje (lengte en gewicht) is voor mij wel een prachtig resultaat. Was trouwens niet met de method, maar met vastlood alleen wel een heel licht loodje. Ik wilde wel even de haak zetten, vandaar dat ik over aanslaan praat.

   Verwijderen
 2. Pracht vis koen! Als je zulke vissen vangt is het helemaal niet nodig om karpers op de mat te krijgen ;)

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie vangst Koen, dit formaat zeelt blijft gewoon bijzonder. Leuk dat je dezelfde ervaring hebt: denken dat je karper hebt gehaakt in eerste instantie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De kracht van deze vissen, ook omdat ze in verhouding tot karpers niet zo groot worden, blijft me telkens opnieuw verbazen.

   Verwijderen
 4. Prachtige vissen Koen allebei. Succes met de drukte.

  Groeten, Michael

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Tja drukte, dat hoort er zo af en toe bij. Er komen wel weer betere tijden...

   Verwijderen