dinsdag 30 juni 2015

Een gemiddelde nacht...

Het is vrijdagmiddag. Ik rijd vanaf mijn werk naar huis. De auto is volgeladen met visspullen. Op donderdagavond had ik mijn spullen al verzameld. Nu rijd ik alleen even naar huis voor een goede avondmaaltijd en een paar uurtjes quality time met mijn gezin. Rond negen uur 's avonds kom ik aan op de stek. Het water ligt er mooi bij. Achter het wuivende riet zet ik mijn kamp op. Met de voerboot leg ik mijn rigjes op strategisch uitgekozen stekjes. Eén tegen een rietkraag aan de overkant, de ander tegen een plompenveld en één onder een overhangende tak. Het water dat ik bevis is over het algemeen geen aantallen-water. Gemiddeld één karper per nacht is een prima score.


donderdag 25 juni 2015

De weken tikken voorbij...

De weken tikken voorbij, maar niet zomaar. Het gezin draait op volle toeren, het werk vraagt veel tijd, maar het vissen laat ik er niet onder lijden. Er zitten alweer heel wat nachtjes vissen tussen nu en de vorige update. Er wordt dagelijks gevoerd en, gezien de vangsten, niet voor niets.
 
Ik geniet van het slag vis dat hieronder op de foto te zien is. Van mij hoeven het niet altijd buffels te zijn die er toe doen.
 

zondag 7 juni 2015

Nog steeds in de greep van...

Je zou het misschien niet zeggen als je kijkt naar de weinige updates op dit blog de afgelopen periode, maar ik ben nog steeds in de greep van het water waarover ik de vorige keer schreef. De precieze locatie van de voerstek is wel veranderd. Nadat ik er een aantal nachten had geblankt wist ik dat de voerstek zijn productiviteit had verloren. Na veel wandelen en observeren koos ik een nieuwe stek waar ik de voercampagne kon voortzetten. De eerste resultaten zijn inmiddels geboekt. Hieronder één van de krachtpatsers die dit water bevolken.
 
Let ook eens op de enorme staart! Het geweld dat deze karper hiermee veroorzaakte heeft mij ’s nachts een behoorlijke tijd beziggehouden!