zondag 7 juni 2015

Nog steeds in de greep van...

Je zou het misschien niet zeggen als je kijkt naar de weinige updates op dit blog de afgelopen periode, maar ik ben nog steeds in de greep van het water waarover ik de vorige keer schreef. De precieze locatie van de voerstek is wel veranderd. Nadat ik er een aantal nachten had geblankt wist ik dat de voerstek zijn productiviteit had verloren. Na veel wandelen en observeren koos ik een nieuwe stek waar ik de voercampagne kon voortzetten. De eerste resultaten zijn inmiddels geboekt. Hieronder één van de krachtpatsers die dit water bevolken.
 
Let ook eens op de enorme staart! Het geweld dat deze karper hiermee veroorzaakte heeft mij ’s nachts een behoorlijke tijd beziggehouden!
 
Vangen is leuk, maar prioriteit is voor mij nog altijd het genieten aan het water. Daarom hieronder een aantal sfeerfoto’s.
 
’s Ochtends wakker worden na een succesvolle nacht en dan de warmte van de eerste zonnestralen op mijn gezicht. Een bakje koffie, ondertussen kijkend naar het dampende water… Genieten!
 
Ooievaars. Allang geen zeldzaamheid meer in Drenthe.
 
Ook de reeën komen hier in steeds grotere aantallen voor.
 
Wat een verschil met een aantal weken geleden! Wel altijd goed controleren op teken na een sessie!
 
’s Nachts vissen… overdag werk en gezin… bij mij thuis is iedereen blij!

10 opmerkingen:

 1. Hoe fijn en lekker toch dat jij dit kan combineren. Kan helemaal geloven dat je met zulke krachtpatser begeisterd bent. Tot hoe laat klepperen die ooienvaars trouwens?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi FER,

   Ik heb altijd begrepen dat het klepperen een begroetingsritueel is. 's Nachts heb ik het nog nooit gehoord. Ze houden mij in iedere geval niet wakker.

   Begeistert ben ik nog steeds! Na deze update alweer prachtige exemplaren gevangen :)

   Groet,

   Koen

   Verwijderen
 2. Heel mooi Koen, lekker ook dat jullie een balans hebben gevonden om iedereen happy te houden. Die vis is er zeker eentje met een flink roer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, heel belangrijk! Ik kan alleen maar lol aan de waterkant hebben als ik weet dat het thuis goed zit.

   Groet, Koen

   Verwijderen
 3. Mooi Koen, Een goede balans. Wel vermoeiend af en toe lijkt mij of kan jij goed omgaan met die nachtsessies? Dat met die teken, pfff. Heeft mij aardig in de greep. Vandaag gewoon een stek vermeden omdat ik de kans op teken te hoog vond. Altijd heb ik mijn broek in de sokken en het t-shirt in mijn onderbroek. Na een sessie altijd volledige check. Jij zit net als ik denk ik vaak in het gras. Hele mooie karper overigens met opvallend grote vinnen. Twee jaar geleden ving ik ook eens zo'n vinnenmonster: http://3.bp.blogspot.com/-l0Ee1LTXPGs/UgNAsto7wmI/AAAAAAAAC3I/-2UUa0NCVT0/s1600/P1020216.JPG echt heel sterk. Succes met je visserij.

  Groeten, Michael

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Michael,

   Ik slaap makkelijk in, dus tussen de aanbeten door pak ik genoeg uurtjes slaap om goed te kunnen functioneren de volgende dag.
   Verder smeer ik mij soms in met een anti-insecten spulletje, maar wat ik het belangrijkste vind is het controleren. Als de teek binnen 24 uur op de goede manier verwijderd wordt, is de kans op de ziekte van Lyme klein, maar als visser lopen wij wel een groter risico dan de gemiddelde mens.

   Op karperwereld.nl http://karperwereld.nl/teken-het-gevaar-voor-karpervissers/ staat nu ook een stukje over teken.

   Mooie vis trouwens!

   Groet,

   Koen

   Verwijderen
 4. Hoi Koen,
  wat een machtige vis!! Super. Je zou het niet zeggen, maar ik volg je nog steeds hoor!

  Het is alweer 3 (of 4 zelfs??) jaar geleden dat ik bij jou heb gevist, maar je bent bij mij nog steeds ontzettend welkom, hoor!!

  Groetjes,

  Dale

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Dale! Wat goed om iets van je te 'horen'!

   Ik kom heel graag bij je langs hoor. Het was enorm gezellig met je de vorige keer en het poldervissen vind ik fantastisch! We gaan een afspraak maken.

   Groet,

   Koen

   Verwijderen
 5. Mooie karper Koen!! En die sfeerfoto's maken het plaatje compleet!! Ik zal dat buitenslapen ook eens proberen !! Misschien wordt ik dan minder moe wakker:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zullen zien of dit voor jou werkt. Moeten we niet te veel vangen en niet te lang doorkletsen ;)

   Gr Koen

   Verwijderen