donderdag 25 juni 2015

De weken tikken voorbij...

De weken tikken voorbij, maar niet zomaar. Het gezin draait op volle toeren, het werk vraagt veel tijd, maar het vissen laat ik er niet onder lijden. Er zitten alweer heel wat nachtjes vissen tussen nu en de vorige update. Er wordt dagelijks gevoerd en, gezien de vangsten, niet voor niets.
 
Ik geniet van het slag vis dat hieronder op de foto te zien is. Van mij hoeven het niet altijd buffels te zijn die er toe doen.
 
Af en toe komt er iets groots tussendoor waaronder onderstaande bizar ogende karper. Draaiend onder de top voelde ik het al. Lomp, groot en zwaar. Vlak voordat ik het net eronder kon schuiven zag ik in het schijnsel van mijn hoofdlampje de enorme buik. Het tempo van mijn hartslag nam toch even toe...
 
Tijdens de voerbeurten wandel ik meestal een stuk langs het water. Altijd de moeite waard. Is het niet een karper dan is het wel een ijsvogeltje.... er is altijd iets te zien. Soms neem ik de penhengel mee. Even onder het kantje op een favoriet van mij... de zeelt! Onderstaande zeelt wist zich helemaal vast te zwemmen in de plompenbladeren. Gelukkig was mijn schepnetsteel net lang genoeg!
 
Samengevat: het gaat lekker! Tot de volgende update!

6 opmerkingen:

 1. show me, show me, ben benieuwd naar meer verhalen en plaatjes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sommige dingen bewaar ik voor later, maar er komt weer een nieuw verslagje aan :)

   Verwijderen
 2. Die zeelt heb je netjes oogediend,blaadje sla erbij dat zal lekker smaken Koen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beetje peper en zout was wel nodig, maar het was best te doen ;)

   Verwijderen