zondag 26 april 2015

Een nachtje en een dagje

Eindelijk had ik ook overdag even tijd voor mezelf. De kinderen moesten naar school, mijn partner moest werken en ik was vrij. Zonder schuldgevoel heerlijk vissen dus! Om dit heerlijke gevoel nog iets op te rekken plakte ik er ook een nachtje aan vooraf...

Ook al schrijf ik al een tijdje dat het voorjaar aan het losbreken is, nu gaat het pas echt snel! Iedere dag wordt de wereld een stukje groener en iedere dag gaat er ook een beetje voer op de stek waar ik op het moment veel 's nachts vis.


Deze nacht voelde vreemd aan. Er was geen mooie zonsondergang en zonsopkomst, weinig geluiden van dieren en helemaal vreemd... geen dauw en dus de hele nacht droog gras! Ik kon gewoon op mijn sokken rondlopen zonder dat ze nat werden! Vreemd, maar af en toe heb je dit soort nachten. Iets wat een niet nachtvisser misschien helemaal niet weet. Ook de vangsten waren niet spectaculair hoewel onderstaande zeelt natuurlijk wel welkom was

De dag die zou komen zag er rooskleuriger uit. Eerst nog bewolking maar later volop zon. Ik had een dagje penvissen in de planning op een cultuurwatertje. Niet het gebruikelijke type water voor mijn visserij, maar het dorp waar dit water in ligt staat me wel aan. De mensen laten me mijn gang gaan, zeggen me vriendelijk gedag, maar blijven niet uren staan kletsen. Op deze manier ga ik een cultuurwatertje niet uit de weg, want er schijnen behoorlijke vissen rond te zwemmen in de vorm van karpers en hoog gebouwde zeelten.

Ondanks het zonnetje was er qua vis nog weinig leven in de brouwerij te ontdekken. Ik besloot daarom meerdere voerplekjes aan te maken en deze om de beurt af te vissen. Bij één van deze plekjes was het raak. Na veel voorntjes en een dikke brasem kwam deze prachtige zeelt tevoorschijn.

De karpers lieten zich deze dag nog niet zien, maar wie weet wat een volgend penvisdagje bij dit leuke water me gaat brengen. Eerst maar weer terug naar mijn nachtstek... tot de volgende keer.

10 opmerkingen:

 1. Idd een mooie hoog gebouwde groene zeelt uit het cultuurwater. Bijna klokkie rond gevist, lekker hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, heb er echt van genoten en was (inmiddels niet meer...) weer helemaal opgeladen. Op naar de volgende sessie!

   Verwijderen
 2. Hee Koen,

  Leuk dat je eens bij ons in het dorp vist. Op die vijver waar je die foto hebt gemaakt van je hengel zitten hele dikke zeelten en dikke brasems daar vis ik ook altijd op zeelt. Op die andere vijver vis ik bijna nooit ik weet dat daar zeelt zit, ook wel gevangen maar nooit een hele grote en nooit zo'n hoge. Mooie vis in ieder geval. Misschien kom ik je nog wel eens tegen.

  Groetjes Jelle.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Jelle,

   Leuk dat je even reageert. Ik ga daar zeker vaker vissen en kom je vast wel een keer tegen. Tot dan!

   Groet, Koen

   Verwijderen
 3. Het lijkt wel een piranha. Mooie vissen zeg. Lekker genieten zonder schuldgevoel. Het lijkt zo simpel maar zo is het vaak niet. Veel succes en ik ben benieuwd wat er verder nog uit dat water komt.

  Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bijzondere vis hè. En tja, de wereld draait niet alleen om mij en rekening houden met anderen, en vooral mijn gezin, hoort daar natuurlijk bij. Ik kan alleen maar lekker vissen als ik weet dat het thuis goed zit. Groet, Koen

   Verwijderen
 4. Leuk, nieuwe visgronden. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen