donderdag 7 mei 2015

Karper- en zeeltvissen

Ik heb op het moment twee stekken die ik bevoer. Eén stek alleen met boilies en de andere stek vooral met partikels. Op de eerste stek richt ik mij alleen op karper. De tweede stek is een zeelt-/karperstek. De grote graskarper van een tijdje terug ving ik daar ook, maar inmiddels vang ik vooral veel zeelt en prachtige grote ruisvoorns op deze stek.
Op de boiliestek ben ik op het moment zeer fanatiek aan het nachtvissen. Het blijkt geen makkelijke stek te zijn, maar ik ben van nature geen opgever en 'vecht' dan ook stug door... en niet voor niets...


Wil ik lekker snel iets vangen dan ga ik naar de zeelt-/karperstek. Door daar elke dag een emmertje partikels om te kiepen kan ik daar relatief makkelijk scoren met de pen. Van zo'n avondje visbeleving heb ik een kort filmpje gemaakt. Veel kijkplezier!
 
 

8 opmerkingen:

 1. En plezierig was het! Prachtig zo'n huppelend reekalfje. Enneh, natuurlijk mooie volle dikke zeelten. Met één maiskorrel niet heel veel last van andere vis?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ving wel veel ruisvoorns en brasems als bijvangst, maar de kleinere voorntjes domineerden de stek niet. Met één maiskorrel was deze keer wel te doen, ook omdat ik de brasems en ruisvoorns wel kon waarderen. Overigens is het de vraag of de brasems en ruisvoorns minder happig zouden zijn geweest op bijvoorbeeld drie maiskorrels...

   Verwijderen
 2. Mooi filmpje, die reeen heb je mooi gefilmd! En mooie zeelt gevangen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Zo'n jong reekalfje zie ik niet iedere dag en maakte de avond extra bijzonder. Gaat heel lekker de laatste tijd.

   Verwijderen
 3. Kijkplezier is het goede woord Koen. Zo'n hertje tovert vanzelf een glimlach op je gezicht. Goede vangsten maken het plaatje compleet.

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kunt nog zo'n grote kerel zijn... een reekalfje doet toch wat met je :)

   Gr Koen

   Verwijderen
 4. Mooi gedaan Koen. Het lijkt wel of je slip in het begin zegt tin-ca, tin-ca...en met die tenchlifter erbij is het helemaal af. Succes ook op de boiliestek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Het gaat goed op de boiliestek. Geen aantallen, maar vangsten die ik nooit meer vergeet...

   Verwijderen