dinsdag 7 april 2015

Het beste medicijn...

Ik ben niet fit. Verkouden, voorhoofdsholteontsteking of wat dan ook. Gewoon niet lekker en nergens zin in. Dan maar even op de bank liggen. Uitrusten schijnt goed te zijn. Ik kan mijn draai niet vinden. Zonde van de tijd ook. Ik loop naar de schuur en pak mijn hengels. Het beste medicijn.
 
Bij het water aangekomen voel ik dat het zonnetje mij goed doet. De afgelopen periode is het behoorlijk slecht weer geweest, maar nu lijkt het voorjaar toch echt te zijn begonnen. De wilgen bloeien prachtig en de sigaren van de lisdodden veranderen in bollen zaadpluis.
 
Toch laten de vissen zich nog niet zien. Je zou verwachten dat ze in de bovenste waterlagen lekker in het zonnetje zouden gaan liggen. Dit blijkt niet het geval. Ik krijg aan het kantje ook geen aanbeten door. Toch maar even het pennetje naar twee en een halve meter schuiven. Met een zwaai alsof ik aan het vliegvissen ben weet ik het pennetje op afstand te krijgen. Ook daar krijg ik niet meteen beet, maar ik vertoef heerlijk in het zonnetje en de tijd tikt gestaag voorbij. En dan toch... de pen loopt weg en ik sla aan. Een klein karpertje is de buit van een paar uurtjes recupereren. Ik voel me alweer een stukje beter...
 
 

8 opmerkingen:

 1. Ik wil je best een recept voorschrijven. Een pond of 40 aan zeelten en karpers, een snuf zonneschijn bij een temperatuur van 20 graden en veel groene blaadjes aan de bomen. Helaas ben ik nog steeds zoekende waar dat recept ligt...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je het hebt gevonden kunnen we het delen. Met de helft ben ik ook tevreden...

   Gr Koen

   Verwijderen
 2. Frisse lucht, vitmine D opdoen, gedachten verzetten; net zo goed even een hengeltje mee dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je waardeloos voelen, maar in een lekker zonnetje en even helemaal niets voelen behalve spanning en blijdschap bij een vangst. Lekker hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alleen vissers begrijpen dit. Jij dus ook ;)

   Gr Koen

   Verwijderen