zondag 9 november 2014

De Jacht - Metersnoek 43

De eerste doodaassessie van seizoen 2014-2015 zit er weer op. Samen met Tim heb ik heerlijk gevist en natuurlijk ook m.b.v. mijn nieuwe voerboot!
Alvorens we daadwerkelijk zouden gaan vissen onderzocht ik met de voerboot, waarop een fishfinder zit, een groot deel van de plas. De zenders van de voerboot en dieptemeter hebben een enorm bereik en zo was ik een half uurtje later een schat aan informatie rijker. Vooral een diepe geul op ruim 150 meter staat in mijn geheugen gegrift. Een plek die ik zonder de voerboot nooit gekend zou hebben en die zeker niet vanaf de kant bevisbaar zou zijn.
Samen visten wij met drie hengels. Twee uitgevaren met de voerboot en een 'gewoon' uitgeworpen. Natuurlijk plaatste ik ook een montage bij de diepe geul. Een enorme afstand, maar met de rekloze gevlochten lijn van PowerPro zou ik toch de haak goed moeten kunnen zetten.

Het uitvaren van de aasvis doe ik op de volgende manier:

De aasvis met dregmontage komt in een van de aasbakken te liggen. Zie foto hieronder.Het schuifloodsytseem hang ik in het hook-release-systeem achterop de boot. Zie foto hieronder.


Als ik de aasvis naar de juiste plek heb uitgevaren doe ik met de zender eerst de klep open waar de aasvis in ligt en vlak daarna open ik het hook-release-systeem. Op deze manier komt de montage keurig op de bodem te liggen en is de kans op in de war raken minimaal.
 
De kanthengel werd bestempeld als Tim's hengel en als gast mocht hij daarop dan ook de eerste snoek drillen. Dat deze snoek van (zie foto bovenaan) tegen de 90 cm meteen een PR voor Tim was maakte de vangst extra leuk!
 
Even later liep opnieuw de kanthengel af. Een kleinere, maar zeker zo mooie snoek werd geland en gefotografeerd.
 
Allemaal hartstikke leuk natuurlijk, maar ik keek toch ook wel uit naar een aanbeet op een van de afstandshengels! Gelukkig kwam deze en ook nog op de hengel die ik had uitgevaren naar de geul. De haak zetten ging probleemloos. De gevlochten lijn deed zijn werk. In het begin kon ik de snoek makkelijk binnendrillen, maar plots werd er behoorlijk lijn genomen! Het leek erop dat ik een grote had gehaakt!
 
Lang bleef de snoek diep. Super spannend natuurlijk! Op het moment dat het schuiflood boven water kwam keken we bij wijze van spreken de snoek naar de oppervlakte! Hoe groot zou ze zijn!
 
En daar is ie dan... zeker een meter!
 
De 'wintervacht' zit er nog niet op, maar ondanks dit is het een indrukwekkende vis!
 
En omdat ze zo mooi is ook nog even van de zijkant.
 
Tot de volgende jacht!

10 opmerkingen:

 1. Je doet de titel weer eer aan. Wat een kop heeft die diepe geul snoek. Leuk dat Tim gelijk in de prijzen viel. Ook gaaf dat je voerboot gelijk zijn vruchten afwerpt. En wat een onrust brengt dat in je kop, hé?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Indrukwekkend hè! In deze plas wordt ook wel gezwommen. Veel weten niet dat er zulke monsters wonen ;) Was inderdaad erg leuk om juist deze vis m.b.v. de voerboot te vangen.

   Gr Koen

   Verwijderen
 2. Geweldig Koen! De voerboot heeft je nu al de slagroom op de taart bezorgd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk Koen! Ga je er ook mee experimenteren? Handje hennep/zoete mais in de aasbak van de voerboot? Of wat mootjes vis?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jazeker! Wat ik eerder op kanalen deed (witvis lokken met voer en daarmee misschien ook de snoek) kan ik nu ook op afstand.

   Verwijderen
 4. Wat een ding weer Koen. Ik lees het al meer dat de voerboot ook wordt ingezet bij het snoekvissen. Handig en waar voor je geld als je dat apparaat het hele jaar kunt inzetten.

  Groeten, Michael

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb deze boot ook echt vooral voor het snoeken op zandgaten gekocht. In de zomer gebruik ik hem vast ook wel eens voor karpervissen. Het is een pittige prijs die je voor een goede voerboot moet betalen, maar dan kun je er ook jaren mee doen en in mijn geval verrijkt het mijn hobby. Gr Koen

   Verwijderen
 5. Mooi dagje vissen weer. Het lijkt wel of de geulsnoek een extra aangegroeide rugvin heeft, wel apart. Het wintervet komt er nog wel op, neemt niet weg weer mooie vissen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was echt een heerlijk dagje! Ja, die vin! Ik zie het nu ook. Goed opgemerkt!

   Verwijderen