zondag 16 maart 2014

De Jacht - Metersnoek 42

Het zit er weer op. Doodaasseizoen 2013-2014 is voorbij. De eerste vlinders fladderen weer vrolijk rond. De hoogste tijd voor andere leuke visserijen. Penvissen op zeelt en karper is op dit moment hetgeen waar ik het meest naar uitkijk. Maar goed, terug naar het doodazen…
Dit seizoen heb ik, i.v.m. mijn nieuwe drukke baan, zeker twee keer zo weinig gesnoekt als voorgaande jaren. Toch heb ik goed gevangen en heb ik genoeg beeldmateriaal kunnen verzamelen voor een leuk filmpje. Veel kijkplezier!


 

12 opmerkingen:

 1. Mooie samenvatting van een herfstachtig winterseizoen. Je zou het bijna gaan missen maar je gaf zelf al aan dat de zin in penvissen er zeker weer is. Succes ik blijf je avonturen volgen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit jaar was ik doordat ik minder heb gevist eigenlijk nog helemaal niet klaar met het doodazen. Als het nog langer koud was gebleven had ik best nog een tijdje door willen gaan, maar nu ik de blaadjes aan de bomen zie verschijnen krijg ik gelukkig weer de zeelt- en karperkriebels. Dit maakt het makkelijker om het doodazen los te laten.

   Verwijderen
 2. Ondanks alle drukte toch een mooi snoekseizoen als ik het zo zie Koen. Mooi filmpje, lekker muziekie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 'k Heb minder uren gevist, maar wel lekker gevist! Bedankt voor de complimenten :)

   Verwijderen
 3. Eindelijk tijd gevonden om je film te kijken. Mooie kneiters er weer uitgehaald deze 'winter'. Wat een bruin troebel water in die sloten/kanalen. Waardoor komt dat?

  Grtx, FER

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die bruine kleur komt door het hoge ijzergehalte in de bodem. Het water is daardoor bruin en troebel, maar wel heel gezond (goede visstand, veel mossels etc.). Overigens een leuke vraag FER!

   Verwijderen
 4. ja het muziekje is lekker inderdaad. Ik zag je filmpje al via youtube, Mooie beelden.
  Ook leuk om te zien dat je zuinig bent op de snoeken met die onthaakmat en het emmertje water. Top.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor de complimenten en in mijn beleving is het niet meer dan normaal om net zo zuinig met een snoek om te gaan als met een karper... snoeken zien er wel stoer uit maar zijn eigenlijk hele kwetsbare vissen. Goed dat je dit onderwerp uit het filmpje haalt, ik monteer het er namelijk niet voor niets in ;)

   Verwijderen
 5. Sfeervol filmpje Koen! Mooi gedaan! En inderdaad wat Fer al zei wat is dat water bruin zeg! (maar gezond) We gaan van de zomer op vakantie naar drenthe en ben benieuwd of er meer wateren zo bruin zijn.

  Gr, Bjorn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dank je Björn! Leuk dat je naar Drenthe komt! Het verschilt heel erg per water en periode. Het kanaaltje waar ik deze snoeken ving heeft altijd bruin water, maar niet ver hier vandaan is ook een kanaal waar het water soms kraakhelder is. Ben benieuwd wat je vangsten hier in Drenthe zullen zijn!
  Als het je leuk lijkt en je zit bij mij in de buurt kunnen we eventueel (als ik zelf niet op vakantie ben) een keer samen vissen. Je kunt me altijd mailen :)

  Gr Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die uitnodiging neem ik graag aan Koen! Kom jij een keer hier op de boerenkarpertjes vissen. Stuur je wel even een mailtje.

   Verwijderen
  2. Nou Leuk Björn! Ben benieuwd waar in Drenthe jullie vakantie gaan vieren. Ik lees het wel in het mailtje.
   En van boerenkarpertjes ben ik niet vies dus als de tijd het toelaat kom ik graag een keer bij je vissen. Maar goed, eerst maar eens proefdraaien in Drenthe ;)

   Gr Koen.

   Verwijderen