zaterdag 8 juni 2013

Oppervlaktevissen (een filmpje)

Het weer vraagt erom. Oppervlaktevissen, een prachtige manier om karpers te vangen. Eerst moet je ze zien te vinden. En als je ze dan gevonden hebt moet je ze nog aan het azen krijgen. Soms lukt dit. Soms ook niet. Deze keer ging het moeizaam. De brokjes werden voornamelijk genegeerd. Voor brood hadden de karpers meer interesse, maar de korsten werden niet zomaar opgezogen. Check het filmpje:

10 opmerkingen:

 1. Mooi filmpje, Koen!

  De karper is duidelijk dat korstje aan het uittesten. Leuk en spannend om te zien.

  Groet,
  Dale

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Koen
  Mooi dat jij laat zien hoe het hoord !
  Gewoon het water in stappen ondanks dat het een kleinere karper is.
  Uiteraard zegt de grote mij zelf niks, want doe mij maar een prachtige getekende spiegel klein of groot, the size does,n matter !!!

  Topp

  Groet Sander

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Errug mooie spiegel! Geen last van de meerkoeten gehad? De kleintjes hoor ik volgens mij op de achtergrond piepen. Gaaf dat het je gelukt is die aanbeet vast te leggen en op het juiste moment aan te slaat.

  Grtx, FER

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zenuwslopend dat korstvissen. Heel leuk filmpje. Bij de eerste korst dacht ik ... ja eindelijk... aanslaan Koen! O nee... zit geen haakje in. Haha. Om die twijfel te zien bij die eerste korst en de magneetwerking in tegenstelling bij de 2e korst. Ik had er gisteren ook een op de korst. Als een magneet ging die er op af. Erg leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Dale: Dat is goed te zien hè! Heeft ook heel wat uurtjes geduurd voordat er met overtuiging geaasd werd…

  @Sander: Ja Sander, ik vind dat als je dit soort filmpjes op het internet zet, je ook een voorbeeldfunctie hebt. Vissen brengt altijd risico’s met zich mee, maar ik probeer ze wel te beperken. Mooi dat je hier een opmerking over hebt geplaatst en ik weet dat jij hetzelfde zou doen :)

  @Boudewijn: Dank je!

  @FER: Klopt van de meerkoeten. Heb er wel even last van gehad. Gewoon het haakaas even weggehaald en de meerkoeten naar een ander plekje gelokt. De karpers volgden gelukkig niet. Is overigens nog knap lastig hoor… aanslaan terwijl je ook op het schermpje kijkt ;)

  @Michael: Geinig dat je tijdens het filmpje even verward was, hahaha! Dat ie er als een magneet op afging heeft wel heel wat geduld van mij gevraagd hoor. Het filmpje is maar kort, maar ‘k heb voor deze karper een hele middag moeten ‘werken’. Mooi dat jij er ook één had op deze manier!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Blijft zo spannend dat oppervlakte vissen. Zonder poespas alleen een stukje korst of brokkie op de haak en jagen maar. Mooi filmpje weer en spiegel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dit is echt jagen. Superspannend! Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 7. Supermooi filmpje is het geworden ,en de vogeltjes verzorgen het geluid ;) Een libelle wou ook nog even in beeld 2 keer als ik me niet vergis haha !

  BeantwoordenVerwijderen