maandag 7 maart 2011

Penvissen (nieuw slootje)

Ik had eventjes een paar uurtjes over en wat kun je dan doen op sportvisgebied? Juist, penvissen! Deze keer niet naar dezelfde sloot als waar ik in januari tijdens het penvissen twee mooie schubjes ving. Ik wilde eventjes naar een andere omgeving. In de zomer struin ik geregeld door het veld en op die manier ontdek ik nog wel eens slootjes waar je op het eerste gezicht geen vis, en al helemaal geen karpers, zou verwachten. Ik kon mij nog zo’n zomerslootje herinneren waar ik een paar karpertjes had gespot en wilde daar deze keer het geluk gaan vinden.
Het was fris, maar het zonnetje scheen en was al een stuk warmer dan tijdens het penvissen in januari. Wandelend naar het slootje genoot ik met volle teugen van dit weer. Bij de stek aangekomen zie ik een mannetjesfazant en maak er even snel een foto van. Wat hebben die beesten een prachtige kleuren. Ik kan altijd zeer intens genieten van dit soort momenten. Overigens heb ik een tijdje veel gevist met een vriend met wie ik, uit de gein, een bijgeloof had opgebouwd. Telkens als wij een fazant zagen vingen we namelijk ook karper. De volgende spreuk ontstond dan ook: een fazant die ons begluurt, dan zijn er ook zeker karpers in de buurt! Ik weet het, niet echt een sterke tekst, zelfs niet voor op een tegeltje, maar wij vonden het samen leuk. Deze middag bleek de spreuk weer te kloppen, want ik ving een prachtig karpertje.

4 opmerkingen:

 1. prachtig visje Koen. Daar zwemmen er helaas te weinig van in ons land.
  gr Bernard

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Bernard,

  Vind ik ook, van dit soort zwemmen er te weinig. Het was dan ook een leuke verrassing!

  Groet,

  Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeker een mooie vis. In Purmerend hebben ze van dit soort vissen 100 kg uitgezet.
  Maak je bij het struinen een paar voerplekjes aan die je naderhand afvist of ...?
  NB N.a.v. jou blogspot heb ik er nu zelf ook een gemaakt. www.visverslag.blogspot.com

  Grtx,

  FER

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 100 kg! Goed zeg! Zo’n uitzetting mogen ze hier bij mij ook wel doen.

  Inderdaad, ik maak vaak een paar voerplekjes en vis die om de beurt af. In deze nog koude tijd voer ik dan per plekje heel weinig. Bij mij werkt het.

  Wat goed zeg dat jij ook een blogspot hebt gemaakt. Ik zal het in de gaten houden :)

  Groet,

  Koen.

  BeantwoordenVerwijderen