dinsdag 8 december 2015

Impressie najaar 2015

Tussen de regels door heb je in mijn vorige updates kunnen lezen dat ik dit najaar actief ben geweest op voornamelijk grotere wateren. Mijn voerboot heb ik optimaal kunnen inzetten. Door eerst het bodemverloop in kaart te brengen m.b.v. de dieptemeter en vervolgens zorgvuldig de lijnen uit te varen heb ik prachtige resultaten behaald.

De sfeer van het najaar en de daarbij horende confrontatie met de vergankelijkheid van het leven lieten mij extra bewust genieten. Ver weg, teruggetrokken tussen de bosjes, beleefde ik met enkel het gezelschap van een jonge zwaan prachtige momenten.

Natuurlijk horen bij deze momenten ook de vangsten van zeer sterke grootwaterschubs. Onderstaande karper trok met zijn enorme roer tientallen meters lijn van de spoel.

Veel aanbeten kwamen 's nachts, maar 's avonds vlak voor het donker en 's ochtends vroeg was het de natuur waar ik met volle teugen van kon genieten.

 
Het draaide dit najaar niet alleen om het vissen. Mijn jongste dochter begint zich steeds meer te ontwikkelen als vogelaar. Geen straf voor mij om met haar op pad te gaan.

Onderstaande buffel vulde mijn onthaakmat compleet. Wat een zwaargewicht!

Al met al blik ik terug op een geslaagd najaar waarin het vele sjouwwerk niet voor niets bleek te zijn.

Binnenkort meer, maar dan over de jacht op metersnoeken. Tot snel!

6 opmerkingen:

 1. Heel mooi Koen en wat een ontzettende staart heeft die eerste vis. Succes met je dochter en als je hem nog niet had kan ik je de ANWB vogelgids van Europa aanraden.

  Groeten, Michael

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank voor de update, maar ik wil natuurlijk meer lezen. Kom op met die avonturen! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ja, dat snap ik, maar ik bewaar ook verhalen voor toekomstige publicaties. Wie weet kun je het een en ander teruglezen in Dé Karperwereld ;)

   Verwijderen
 3. Mooi Koen, ik lees meer details dan wel in Dé KW. Misschien staan we er wel weer samen in? Leuk dat je dochter zich zo vermaakt in de natuur!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou best kunnen Boudewijn!

   Is echt genieten met mijn dochter hoor. Zou bijna vogelaar worden ;)

   Verwijderen