woensdag 23 december 2015

De Jacht - Metersnoek 52

Ik had niet veel tijd. Met een paar uurtjes vissen moest ik tevreden zijn. Mijn doodaasmateriaal was weer tip top in orde. De voerboot was gesmeerd, accu's opgeladen, op de molens zat nieuwe lijn en ik had nieuwe takels 'geknoopt'. Met de kruiwagen kon ik alles in een keer vervoeren. Klaar voor de grotere zandgaten! Maar ja, wat zou ik voor effectieve vistijd overhouden na het sjouwen van mijn materiaal naar een stek aan een zandgat? Deze keer besloot ik daarom te gaan vissen bij een stek waar ik de auto aan het water kon parkeren. Ik koos een brug uit waar vanaf (i.v.m. het drukke verkeer) vrijwel nooit gevist wordt. Voor mij geen probleem, want met behulp van mijn voerboot kon ik vanaf een rustigere kant mijn lijn onder de brug uitvaren. Het waaide flink. Voor mijn voerboot zijn dit soort omstandigheden geen probleem en comfortabel verscholen achter mijn paraplu wachtte ik nieuwsgierig af.

Under the bridge...


De deining in het water liet mijn beetmelder regelmatig piepen. Zolang de indicator niet losgetrokken werd negeerde ik de signalen. Het uitzicht op het drukke verkeer was een ander uitzicht dan ik normaal gesproken tijdens het vissen heb. Meestal zit ik in een meer natuurlijke omgeving, maar voor een keertje beviel dit ook wel.

Stevige wind...


Drie kwartiertjes later schiet de indicator los. Misschien door een windstoot, maar risico's nemen mag ik niet. Ik sla, ter voorkoming van een diep gehaakte snoek, meteen aan. Het voelt log met af en toe een beuk op de top van een kop die heen en weer slaat. Onder de kant komt een snoek op spectaculaire wijze boven. Door het uitvoeren van een tailwalk over ruim twee meter probeert de snoek zich van mijn dreg te ontdoen. Dit lukt gelukkig niet! Een korte maar krachtige sessie geeft mij een tevreden gevoel. Onderstaande eerste metersnoek van dit seizoen mag er zeker zijn!

De eerste meter van het seizoen...


8 opmerkingen:

 1. wow, zo'n bak en dan een tailwalk, meer dan spectaculair. Congratz met je eerste van het seizoen, mooie kop!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had dat nog nooit eerder gezien bij zo’n grote snoek. Was inderdaad zeer spectaculair!

   Verwijderen
 2. Wat een vis zeg! blijf de tekeningen van een snoek mooi vinden..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zijn prachtige vissen. Ieder patroon is uniek en als ik dezelfde snoek voor de tweede keer vang (iets wat geregeld gebeurt) herken ik hem/haar meestal meteen.

   Verwijderen
 3. Wat een beer man! Wel heel gaaf als die over het water 'loopt'!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, echt gaaf, maar ik maakte me op dat moment vooral druk om de dreg die moest blijven zitten ;)

   Verwijderen
 4. Wat een ding weer Koen. Leuk dat je zoveel succes hebt met je voerboot.

  Groeten, Michael

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het hoeft niet altijd groot te zijn, maar af en toe is dat wel leuk!

   Ideaal zo'n voerboot, als het bij je visserij past...

   Verwijderen