woensdag 30 september 2015

Terug van vakantie (deel 7, slot)

Alweer het laatste verslag van deze reeks en dus ook de laatste vissessie op dit mooie watertje. Het voeren is al begonnen op een groter water. Daar zal ik de komende tijd wekelijks een nacht gaan vissen. Ik verwacht daar geen aantallen te vangen, maar misschien wel vissen die ik mijn hele leven lang niet zal vergeten.
 
Toch zal ik de sessies aan dit pittoreske watertje ook niet snel vergeten. Ik heb hier een zeer goede tijd gehad. Prachtige natuur gezien en bovendien goed gevangen!
 
Deze laatste sessie ving ik twee karpers. Al vrij vroeg in de avond wist ik onderstaande schub te strikken.
 
Ondanks het toen nog mooie en vrij warme weer was de overgang van zomer naar herfst merkbaar. Dit was goed te zien aan de waterplanten die, ook al werd er nog optimistische gebloeid, hun beste tijd hadden gehad.
 
De tweede karper, en dus ook de allerlaatste van dit water, was een bekende. Eénoog (de meest voor de hand liggende naam voor deze karper) kwam nog even afscheid nemen. Ik ving haar een week voor deze sessie ook al.Overigens is Eénoog de enige karper die ik op dit water heb gedubbeld. Voorzichtig kan ik hieruit de conclusie trekken dat ik nog niet het gehele bestand heb weten te vangen, wat mij weer motiveert hier ooit nog eens terug te komen. Toch sluit ik voor dit jaar het verhaal m.b.t. dit watertje af. Op naar het grote water! Op naar lange, koude en stille nachten, nachten waarin ik kan mijmeren en helemaal tot rust kan komen... totdat de stilte plaats moet maken voor een keiharde lange eentonige run...  

10 opmerkingen:

 1. Moet al met al een leuke en mooie ontdekkingstocht zijn geweest Koen. Succes met je nieuwe project!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Na mijn frankrijkavontuur, was dit ook een zeer leuk tussenprojectj. Het nieuwe project vraagt meer discipline en doorzettingsvermogen. Ben ik wel weer aan toe :)

   Gr Koen

   Verwijderen
 2. Hai Koen,

  Je gaat toch niet op de vogelfoto-toer he?
  Toch weer twee hele knappe vissen aan de lijn. Karpervissen blijft toch mooi werk.

  Groet,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi René,

   Vissen en vogelen gaat prima samen! Mocht ik ooit (wat ik ik niet verwacht) minder gaan vissen, dan zou ik het fotograferen van vogels ook een prachtige hobby vinden. Kan me goed voorstellen dat jij je ei daar helemaal in kwijt kunt.

   Groet,

   Koen

   Verwijderen
 3. Alleen de gedachte al dat je nu op een water aan de gang gaat, waar vissen zwemmen die je nog lang zullen heugen. Spannend! Ik wens je heel veel herinneringen toe daar!

  Het was in ieder geval een mooie afsluiting. Vis dubbelen heeft zo z'n twijfels, maar er zal ongetwijfeld nog wel een verassing zwemmen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ja, de voorpret is al begonnen. Zoeken en peilen, snoeien van stekken, voeren etc. Heerlijk!

   Misschien ga ik in het vroege voorjaar daar nog enkele pensessies doen. Heb, zoals ik het nu zie, niet de behoefte om meerdere karpers te dubbelen d.m.v. het statisch vissen. Op een andere manier een oude bekende terug zien vind ik leuker. Vandaar de optie penvissen...

   Groet,

   Koen

   Verwijderen
 4. Succes met de lange nachtsessie's ik ben benieuwd !

  Grt Danny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben zuinig op deze stek en misschien ga ik er ooit nog iets over schrijven voor een magazine. Ik plaats dus niet alles, maar ik laat jullie zeker een stukje meebeleven op dit blog.

   Eerst komen er een paar leuke filmpjes aan gemaakt in Frankrijk.

   Groet,

   Koen

   Verwijderen
 5. Een mooie afsluiter van een idylisch watertje en een fijne beleving. Lekker hé, variatie in je visserij, zo krijg je er nooit genoeg van!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Precies! Ooit met een bamboehengeltje begonnen en zo spring je van de ene visserij in de andere. Verveelt nooit! :)

  BeantwoordenVerwijderen