maandag 7 september 2015

Terug van vakantie (deel 5)

De stek blijft maar vis produceren. Nu werk ik daar hard genoeg voor, dus zo vreemd is dat niet. Iedere dag worden er flink wat kilometers met de auto afgelegd en wandel ik naar de stek. Daar strooi ik gemiddeld een kilo boilies verspreid over een oppervlakte van 10 bij 10 meter. De boilies op vismeelbasis worden blijkbaar zeer gewaardeerd, want ook deze keer kwam de aanbeet snel.
 


Het is toch prachtig dat ik door het maken van een lange wandeling deze fantastische stek heb ontdekt. Ik had het smalle stroompje dat naar dit water leidt makkelijk kunnen missen, want zoals je hieronder ziet kun je op het eerste gezicht niet zien waar het naartoe leidt en is het door de begroeiing makkelijk te missen.
 
De karper die deze keer de rig niet te slim af was, bleek een wat kleinere plompe lichtgekleurde schub te zijn. Door de hengel hoog te houden kon ik dit prachtige beestje mooi over het wier afdrillen. Na terugzetten vond ik het wel mooi geweest. Kort maar krachtig zijn de toverwoorden op dit moment. Hoewel ik zo langzamerhand ook weer begin te verlangen naar lange nachten onder mijn paraplu. Nachten op moeilijke wateren, waar ik blij ben met één aanbeet per sessie. Ook dat pak ik binnenkort weer op, althans... op deze stek ben ik nog lang niet uitgekeken... 


Tot snel!

10 opmerkingen:

 1. Vlgs mij heb je momenteel een mooi privé visparadijs in het mooie Drenthe ter beschikking. Voeren en vangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, zo is het wel! Ik geniet ervan, en probeer het geheim te houden. Aan de andere kant... als een andere karpervisser het ontdekt heb ik de buit al binnen en begint voor mij een volgend avontuur :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is toch een eind rijden naar de Amazone Koen! Maar dan heb je wel wat.
  Ik zit op dit moment in zo'n zelfde fase. Ploegen door bosjes, riet en kleine paadjes, tot je bij een klein maar fijn stekkie komt. Die lange nachten komen steeds dichterbij. Veel plezier. Ik blijf je volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk hè, dit soort stekken. Er valt in Nederland nog genoeg te ontdekken...

   Gr Koen

   Verwijderen
 4. Prachtige schub goeie stek weer gevonden ,mooie tijden breken aan voor het karperen lekker vroeg donker .Krijg nu al runs rond 21:30 waar je normaal pas ver na middernacht beet krijgt .Dit maakt een korte avondsessie stukken aantrekkelijker .

  Grt Danny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt Danny, op bepaalde wateren kan het vroeger donker worden echt een voordeel zijn. Succes met de korte avondsessies!

   Gr Koen

   Verwijderen
 5. Lekker Koen, ingesloten door de natuur, zo'n stek waar je steeds helemaal ingetrokken wordt qua beleving

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo is het! Ik kan me daar helemaal ontspannen en vergeet voor even de soms lastige dingen in het leven...

   Gr Koen

   Verwijderen