maandag 2 februari 2015

Genieten van het winterweer

Ik vind wintervissen heerlijk. Of het nou op snoek of karper is, ik geniet altijd met volle teugen. Helemaal als het gevroren en gesneeuwd heeft. 
Een paar weekjes geleden ving ik nog onderstaande karper. Het had behoorlijk gevroren, maar bij de duikers lag het water nog open. Deze karper kon de enkele maiskorrel niet laten liggen.

Enkele dagen later, het was zaterdag, keek ik 's ochtends naar buiten en aanschouwde een witte wereld. Het duurde niet lang voordat ik in de auto volgeladen met doodaasmaterialen stapte. De weg was slecht begaanbaar en ik koos daarom voor een stek dicht bij huis. Dit kanaal lag grotendeels dicht.

Bij een gemaal lag het nog open en daar waagde ik dan ook een poging.

Sneeuw dempt geluid en deze ochtend bleef het dan ook echt stil! Ik kreeg geen aanbeet. Toch werd het nog even spectaculair toen bleek dat ik de auto niet van de parkeerplek kreeg. Voor het oog niet zichtbaar, maar wel degelijk het geval, liep de straat licht af richting kanaal. Iedere poging om weg te rijden bracht me telkens enkele decimeters dichter bij het kanaal. Ik kon niks beginnen, totdat ik een strooiwagen voorbij zag rijden. De beste man wilde mij wel op sleeptouw nemen en zo stond ik even later enkele tientallen meters verderop midden op het pad en kon ik op eigen houtje verder.
De volgende dag koos ik voor pennen i.p.v. doodazen. Opvallend in de winter is dat ik in mijn omgeving zoveel dieren zie. Het stikt er werkelijk van de buizerds en ijsvogeltjes, maar ook de reeën laten zich vaak zien.

De karpers lieten zich deze dag bepaald niet makkelijk vangen. Ik kreeg maar één aanbeet, maar wist deze wel te verzilveren. Dit schubje maakte mijn weekend compleet.Nog even een opmerking voor de virtuele wintervissers onder ons. Trek nou gewoon warme kleren aan en ga de natuur in! Probeer het eens! De winterse omstandigheden laten je het vissen nog intenser ervaren en 's avonds smaakt dat biertje op de bank extra lekker! Tot de volgende keer!

12 opmerkingen:

 1. Het was weer genieten, dwz om te lezen dat jij ook genoten hebt. En ook al vang je niks, je maakt altijd wat mee. Slippery when ice ;-) Enneh ik kan nu mee praten over de beleving van karper in de winter, blog komt er aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Genieten om deze foto's te zien.Stiekem vind ik die met dat hert wel de mooiste, al misstaan die andere zeker niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo is het Koen! Snot tot aan je kin, warme koffie, verschrikkelijk moeten pissen maar je handen zijn te koud, stinkend naar de vis, klompvoeten van de klei. Heerlijk dat wintervissen!! De foto's spreken voor zich.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had je al een appje gestuurd hè :) Wat een reactie man! Moest erg lachen!

   Verwijderen
 4. Ik snap je beschrijving helemaal Koen. Het mooiste is met sneeuw. De stilte, zelfs in de Randstad is dan heerlijk. Reeën hebben we hier alleen in kinderboerderijen ;) De ijsvogels lijken deze winter goed door te komen gelukkig en ook hier heel veel buizerds. Wintervissen, ik vind het ook heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kinderboerderijen? Wat zijn dat? Boerderijen met allemaal kinderen? En bij jullie dan ook nog reeën erbij? Bij ons hebben we wel varkensboerderijen. Heel bijzonder hoor ;)

   Meer goed, we zijn het helemaal met elkaar eens... wintervissen is heerlijk!

   Verwijderen
 5. Mooie foto's weer Koen. Je zit weer lekker af te wisselen met verschillende technieken. Doe je goed. Mooi dat die strooiwagen je kon helpen, moet wel even zweten zijn geweest.

  Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik blijf toch de afwisseling opzoeken. Zo blijf ik enthousiast.

  Zweten... ja, het is altijd spannend dat soort dingen!

  Gr Koen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi verslagje heeft u daar weer ! Maar idd je kunt nog voor verrassingen komen te staan met karpervissen in de winter,zo had ik eens op een koude februari avond (- 4 C) vijf runs binnen een uur.Het is inmiddels 10 jaar geleden en heb het nooit meer zo extreem meegemaakt maar ze willen best azen hoor .


  Grtz!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Dennis, dat is een mooie herinnering zeg! Wie weet maak je dat in de toekomst nogmaals mee! Gr Koen

   Verwijderen