zaterdag 21 februari 2015

De Jacht - Metersnoek 48

Felle rakker!


Ik zit lekker aan het water en denk terug aan de vorige sessie waarin ik twee metersnoeken ving. Vervolgens denk ik terug aan het begin van de sessie van vandaag. Ik had mijn tweede hengel nog niet inliggen toen ik al een aanbeet kreeg op de eerste. Het was een zeer trage aanbeet. Wikkel voor wikkel werd er lijn genomen. Typisch de aanbeet van een grote snoek. Terwijl ik terugdenk aan de ochtend begint het zonnetje door te breken en is de middag aangebroken. Ik tuur naar mijn dobber... beweegt hij nou naar rechts? Dan een felle tik. De dobber verdwijnt even geheel onder water, komt weer boven en verplaatst al stuiterend verder naar rechts. Een aanbeet van waarschijnlijk een kleine snoek. Ik sla aan en voel een felle rakker weerstand bieden. Even later pak ik het beestje met de nekgreep uit het water. Wat een verschil in vergelijking met de eerste van deze dag!

De eerste van deze dag...


De metersnoek die ik deze ochtend ving maakte qua lengte indruk, maar nog meer qua gewicht! Wat zijn ze lekker dik in februari!
Ik zet het kleine snoekje terug en ruim op. Over een paar dagen ga ik weer vissen. Wie weet trek ik er opnieuw een metersnoek uit!

Tot de volgende keer. Stay tuned! Het gaat lekkerrrrrr!!!

8 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Zo vlak voor de paai is het goed vangen! Daar profiteer ik van.

   Verwijderen
 2. 'De jacht' kan je al zo ongeveer omvormen in 'Het vangen' Koen, gaat super zo (of je doet het simpel lijken ha ha). Wat een dikke weer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt gelijk! Gaat erg lekker de laatste tijd. Ook omdat ik weet waar de grote dames zich op het moment ophouden.

   Verwijderen
 3. Zo heb ik wel esperiodes van 80´rs of 90´rs ,en dan opeens zijn daar een paar meters op rij .Dat heb jij nu een beetje en altijd weer lekker zo´n meterperiode ! thumbs up !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, volop genieten zo'n meterperiode! Hoewel ik van 80-tigers en 90-tigers ook kan genieten hoor. Gr Koen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Denkerdedenkdenk. Mooi om te mijmeren zeker met die grote vangsten.

  BeantwoordenVerwijderen