woensdag 7 januari 2015

Uitgeteld...

Een paar jaar geleden heb ik maanvissen gekweekt. Erg leuk om te doen, maar veel werk. Ik kweekte bijvoorbeeld artemia (pekelkreeftjes) die weer dienden als voer voor de jonge maanvisjes. Een paar weken geleden heb ik een paar simpele guppen in mijn bak gedaan. Jonge guppen zijn een stuk makkelijker op te kweken, maar dit maakt het niet minder leuk. Het opgroeien van de guppen is prachtig om te zien. Wordt het een mannetje? Wat voor kleuren gaan ze krijgen? Allemaal dingen die ik, maar vooral ook mijn kinderen erg leuk vinden om te zien. Nadat wij van een korte vakantie terugkwamen zag mijn jongste dochtertje meteen dat een van de vrouwtjesguppen bijna uitgeteld zou moeten zijn. Zo'n dikke buik had ze nog nooit gezien bij een vis! Snel hebben we de gup in een kweekbakje gedaan zodat de jongen niet meteen opgegeten zouden worden. Een paar dagen later was het zover... we mochten deze keer de geboorte van de jongen live meemaken! Check het filmpje.

6 opmerkingen:

 1. Leuk, erg leuk, kan het idd nog wel uit mijn jeugd herinneren. Hoeveel kwamen er wel niet ter wereld? Enneh binnenkort nog een dame die uitgeteld is. De kapers, maanvissen, waren ook al 'op de kust'.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja leuk hè FER. De tweede gup is al bevallen, maar niet in het kweekbakje, dus je kunt het wel raden... allemaal opgegeten...

   Met de guppen in het kweekbakje gaat het overigens wel goed :)

   Verwijderen
 2. Weer eens wat anders. Mooi om te zien!
  Bij mij zaten ze de volgende ochtend 'opeens' in de bak. Gaat best snel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor mij heeft dit ook met mijn hobby vissen te maken dus heb ik het maar gewoon geplaatst. Dit guppy is er zo'n twee uur mee bezig geweest.

   Verwijderen
 3. Ernst van der Sluijsdonderdag, 15 januari, 2015

  Je bent toch niet stiekum een aasvoorraadje voor het dropshotten aan het opbouwen, Koen?
  Er zijn vast wel shadjes te koop met zulke mooie kleuren ;-)

  Erg leuk filmpje over deze levendbarende vis.
  Ik ga het morgen aan mijn jongste dochter laten zien, zodat ze te weten komt, dat ook huisdieren, die je niet kan knuffelen hartstikke mooi, leuk en interessant zijn.
  Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee, daar had ik helemaal niet aan gedacht... maar goed idee hoor! ;) De guppies hebben natuurlijk niet alleen een mooie kleur maar ook nog eens geur!

  En ach, het zijn zulke leuke visjes voor kinderen. Ze genieten ervan, maar leren ook observeren en leren op een speelse manier van alles over de voortplanting.

  Gr Koen

  BeantwoordenVerwijderen