woensdag 6 augustus 2014

Terug van vakantie!

Dit jaar ben ik met mijn gezin 'gewoon' in Nederland gebleven. Achteraf een perfecte keuze want wat hebben we een mooi weer gehad! Tijdens de drie weken kamperen aan de Overijsselse Vecht heb ik me vooral bezig gehouden met mijn gezin. Lekker zwemmen, spelletjes doen, barbecueën... dat soort dingen. Natuurlijk is er ook gevist. Vooral op de dagen dat het minder warm was heb ik gefeederd en gevist vanuit de kano. Onderstaande prachtige winde was de eerste vis die ik ving.
 
Verder ving ik tijdens het feederen vooral sterke rivierbrasems zoals hieronder. 
 
Mijn dochtertje kwam zo af en toe mijn stoel inpikken. Even rust... even weg van de vele vriendjes en vriendinnetjes die ze gemaakt had tijdens de vakantie. Zoals je kunt zien heb ik mijn linkerhengel (een penhengel) op de pieper liggen. Van dit karperopstellinkje verwachtte ik eigenlijk niets, maar tot mijn verbazing kreeg ik toch een volle fluiter! Helaas loste de haak.
 
De Vecht met een diepte van 4 à 5 meter en met zo af en toe een zeer krachtige stroming maakte indruk op mij, maar ook het leven in, op en rond deze rivier is prachtig. Ik heb een roofblei gezien, een adder, reeën, en ijsvogeltjes. Onderstaande kikker kon ik mooi vastleggen. 
 
Van een van mijn kanotochten heb ik een filmpje gemaakt. Veel kijkplezier!


12 opmerkingen:

 1. Hey Koen,

  Mooi filmpje en leuke visserij zeg , en een goed stukje muziek ook overigens.

  Groet Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pure ontspanning zo in die kano. Elke stek bereikbaar en lekker licht gevist.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was echt genieten en ik vond het lichte vissen goed passen bij de kano.

   Gr Koen.

   Verwijderen
 3. Prachtig die kikker. Het filmpje is ook weer erg leuk. En inderdaad leuke muziek.

  Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Michael! Het is leuk om te maken zo’n filmpje, maar dit soort reacties maken het extra leuk!

   Verwijderen
 4. Hoi Koen,

  Ik had de verhalen al gehoord maar met het filmpje erbij is het nog mooier!

  Groeten van de brasemkoning uit Noord-Holland :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je overschat jezelf nu wel hoor. Dat je hier in Drenthe een paar brasems weet te vangen maakt je nog niet meteen een koning hoor, haha ;) Overigens heb je gelukkig niet alleen brasems gevangen. Ik stuur je binnenkort de foto’s :)

   Verwijderen
 5. Denk dat er iets mis ging met mijn eerste respons, daarom nog maar een keer. Die overijsselse vecht is idd prachtig, maar vond 'm vorig jaar ook wel lastig. Kristalhelder water, maar qua vis om mijn stukkie niet heel zwaar bezet. Zag ik aan mijn eigen vangsten maar ook van de buurmannen. De omgeving maakte heel veel goed. Holland is prachtig zeker met het weer van de laatste tijd.

  Grtx, FER

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, 'k heb geen reactie van je gezien... vreemd? Maar goed, je hebt gelijk hoor. De Overijsselse Vecht is een water waar het niet altijd even makkelijk vangen is. Ik was dan ook stomverbaasd toen ik die run kreeg :)

   Gr Koen.

   Verwijderen
 6. Wij hebben al een paar jaar een stacaravan op De Agnietenberg.
  Vissen doe ik nooit (meer) in de plas bij de camping wegens erg slechte resultaten... Vangsten zijn gelukkig wel goed in de Wijde Aa (ben speciaal lid geworden van HSV De Hengelsport daarvoor en het is het waard!) maar zo te zien moet ik het ook eens in de Vecht gaan proberen.

  Bij de camping in de buurt zijn overigens helaas geen stekken; ik ben kano-loos en dus aangewezen op een stek op de kant :)

  Bedankt voor je blog in zijn geheel en deze post/film in het bijzonder, Koen!

  Groet,
  John

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo John,

  Leuk reactie! De Vecht is echt de moeite waard hoor. De vangsten zijn er wisselend en ik denk dat dat ook met de verschillende omstandigheden te maken heeft. De ene keer stroomt het hard de andere keer niet, soms helder water, soms niet etc. Maar goed, dat vind ik juist leuk! Als je er gaat vissen succes!

  Gr Koen.

  BeantwoordenVerwijderen