zondag 6 juli 2014

Op mijn gemak - deel 12

De druk is eraf. Bijna vakantie en dus heb ik tijd om mijn foto's te ordenen van de afgelopen periode. Een à twee keer per week heb ik een korte sessie gevist. Sessies van hooguit anderhalf uur, maar ik heb wel gevangen!


Veel heb ik gevist met de methodfeeder. Wat is dat toch een leuke visserij! Bovenstaand karpertje leverde op het lichte materiaal een fantastische strijd op.


Vorig jaar viste ik veel nachtjes en begon het vissen vaak pas als de zon onder ging. Nu is de zonsondergang het signaal om weer huiswaarts te gaan. Hoewel? Tijdens de vakantieperiode ga ik misschien toch weer een nachtje weg. Onder het mom van vissen even lekker wildkamperen... en wie weet levert het ook nog een mooie vangst op!


Op de bovenste foto toon ik een karpertje, maar brasems is toch voornamelijk wat de klok slaat. Tijdens het statisch vissen zit ik niet te wachten op deze soort, maar bij het feedervissen geven ze goed vermaak en als dan tussendoor ineens een karpertje aan de stok begint te trekken is het altijd weer schrikken. Wat dat betreft is het wel vergelijkbaar met de ervaring van een gillende beetmelder. Tenminste... dat vind ik dan...


Toch is het doel de afgelopen tijd niet zozeer karper geweest. De zeelt met al zijn verschillende verschijningsvormen zat meer in mijn gedachte. Bovenstaande donkere beauty is gevangen uit een kanaal. Het kanaal waar ik een tijdje terug een foto van plaatste met regenboog erbij (zie verslag: Op mijn gemak - deel 9).


De tijd is snel gegaan. Het voorjaar is voorbij, de graanvelden worden al geel. Als je goed kijkt naar deze foto kun je de krekels horen ;)

De laatste sessie bracht ik door aan een prachtig in het bos liggend water. Bovenaan de foto zie je het leliebed. Daar wist ik onderstaande mannetjeszeelt te vangen. Weer een beauty en weer een heel ander type. Vergelijk deze vis maar eens met de donkere kanaalzeelt. Dezelfde soort maar zo anders! Vissen blijft me verwonderen...


Tot de volgende keer...

8 opmerkingen:

 1. Mooie plaatjes en veel (vis)plezier tijdens je vakantie. Hoop tijdens of na mijn vakantie ook eindelijk weer eens de lijnen nat te maken.

  Grtx, FER

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je FER! Na zo'n lange tijd niet gevist te hebben zal het voor jou heerlijk zijn om weer je lijnen nat te maken :)

   Gr Koen.

   Verwijderen
 2. Hoi Koen, geniet van je vakantie! Nog een buitenlands avontuur in de planning als ik vragen mag? Grtz

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit jaar blijven we in Nederland. Het is de bedoeling om vanuit de kano te gaan vissen. Ik plaats er vast nog wel een verslag van...

   Gr Koen.

   Verwijderen
 3. Mooie vissen Koen! Ook ik ben in de ban van de method feeder. Grote voorns, mega brasems karpers en gisteravond nog een mooie zeelt. Oei, ik zie die top nog krom gaan :)

  Gr., Björn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Over een paar weken kunnen we ook samen gaan method feederen. Even samen penvissen kan natuurlijk ook. We zien wel, 'k Heb er sowieso zin in. Tot dan :)

   Gr Koen.

   Verwijderen
 4. Lekker bezig weer Koen. Korte succesvolle sessies. Die foto van het graanveld vind ik heel mooi.

  Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijke sessies waren het. De foto vind ik ook mooi. De zon scheen er schuin overheen met als gevolg een prachtige warme kleur. Er is geen photoshop aan te pas gekomen om dit effect te krijgen.

   Gr Koen.

   Verwijderen