donderdag 10 april 2014

Op mijn gemak - deel 3Om de natuur in actie te zien hoef ik de laatste tijd mijn tuin niet uit. In mijn beukenhaag broedt een merel op vier prachtige eitjes, in mijn nestkastje zijn pimpelmeesjes actief en een reiger staat op het dak van de buurman de situatie te observeren.


Toch blijf ik de drang behouden het uitgestrekte landschap van Drenthe in te trekken. Terwijl ik 's middags tijdens een familie-uitje op een hoge toren sta en over onze bossen uitkijk droom ik al over de avond. Lekker vissen op mijn voerplekje! Het plekje waar iedere dag een blikje maïs te water gaat! Ik hoop op de vangst van een aantal prachtige Tinca Tinca's, maar tot nu toe vang ik op die stek alleen maar brasems. Zou daar deze avond verandering in komen?


Het familie-uitje werd afgesloten met een etentje. Leuk, maar dit betekende ook later vissen en dus in het donker vissen. Een breekstaafje bood uitkomst. Meerdere keren verdween het lichtpuntje in de diepte. Telkens was er de hoop op het haken van een zeelt, maar helaas... zoals op onderstaande foto te zien is bleef het bij brasems. Toch heb ik lekker gevist. Brasems vangen is ook leuk en alleen al de hoop op het vangen van een zeelt geeft een prettig gevoel.  


Tot de volgende keer! Misschien dan met zeelt...

8 opmerkingen:

 1. De natuur dicht bij huis :) Lekker eruit en gevist!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had al niet zo'n lang verhaal geplaatst... en toch weet jij het nog goed samen te vatten! ;)

   Gr Koen.

   Verwijderen
 2. Zo zie je weer dat vissen meer is dan vangen. Voorbereiden, aanpassen en bijvangsten...mooi omschreven Koen. Haha dat breekstaafje met de baitbands. Een poos geleden plaatste ik een foto daarvan op mijn blog...van meerdere kanten commentaar op gehad en nu zie ik het zelfde bij jouw foto. Het werkt gewoon...porum of niet.

  Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, het werkt gewoon prima! Het blijft goed zitten, de aanbeten zijn goed te zien... wat wil je nog meer? Ik trek me niks aan van dat soort commentaar en jij geloof ik ook niet ;)

   Gr Koen.

   Verwijderen
 3. Die mereleitjes zijn wel mooi he? En alvast geschilderd,handiiig.Heb zelf een meerkoetennest vastgelegd dat een mooi plekkie had in het oude riet van vorig jaar ,en daarbij een zwaan broedend op haar nest en het mannetje dat vervaarlijk op mij afkwam lopen met hoge rug en ingetrokken kop dit leverde toch wel een erg bijzonder plaatje op !! Zou bijna vergeten dat ik visser ben ,helaas gaat dit al een tijdje te moeizaam door gebrekkige gezondheid.Maar er is meer te beleven en te zien in en om de waterkant ,waar ik nog wel een half uurtje voor kan vrij maken zo af en toe .Dat pennen met een breekstaafje in de zomer vond ik vroeger altijd méga spannend leuk om weer eens zo`n discobrasem te zien :)

  Groet Denis

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nu je het zegt! Binnenkort zoeken mijn kinderen weer eieren in onze tuin... en die mereleitjes zijn natuurlijk het mooiste... hmmmm, misschien toch even uitleggen dat die er niet bij horen :)

  Je omschrijft mooie momenten Dennis! In een half uur kun je veel zien en vissen is meer dan een hengel vasthouden. 'k Hoop dat je ondanks je gebrekkige gezondheid kunt blijven genieten!

  Vroeger viste ik in de zomer ook veel met breekstaafjes, maar dan op paling. Die goede oude tijd...

  Gr Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voor dat ik begon net het lezen van jo u belevenis was direct de eerste foto die mij opviel! Prachtig
  En waar brasem zit zit uiteraard ook karper, althans dat zou je denken :)
  Ik ben benieuwd naar het vervolg.

  Groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Sander,

   Karper heb ik daar nog niet gezien, maar wie weet komt dat nog. Ook hoop ik natuurlijk dat de zeelt zich binnenkort laat zien. Ben zelf ook erg benieuwd!

   Gr Koen.

   Verwijderen