zaterdag 16 maart 2013

In DÉ KARPERWERELD

Het is vrijdagavond 15 maart. De kinderen liggen al te slapen en ik doe de achterdeur zachtjes achter mij dicht. Ik loop naar de brievenbus voor aan de straat. Het is al donker en ik voel in de bus of er post is. Normaal gesproken interesseert de post mij niet zo, maar nu zo halverwege maart verwacht ik weer een nieuwe editie van mijn favoriete magazine Dé Karperwereld.  Het is altijd leuk en inspirerend om de verhalen van andere vissers te lezen. Er zijn op het internet ook leuke verhalen te lezen en mooie foto’s te zien, maar niets kan het gevoel van een papieren magazine overtreffen! Onderuitgezakt op de bank, lekker bladeren terwijl je de geur van het papier opsnuift. Heerlijk! En dan de foto’s! Een beeldscherm geeft licht, een foto in print niet. De beleving is echt anders! Het is voor mij dan ook heel bijzonder dat ik deze keer zelf in Dé Karperwereld sta. Mijn artikel – Van kind tot vissende vader – is te lezen vanaf blz. 70 in Dé Karperwereld 89.  

15 opmerkingen:

 1. Top Koen, heb hem even doorgebladerd en straks ga ik je artikel lezen!
  Heb je de preview voor de volgende editie gelezen? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik sluit me bij Boudewijn aan, heb net alle bladen opgezegd dus zal wel een van de laatste zijn.
  Heb alle bladen vanaf nummer 1 verzameld maar ben er mee gestopt(reorganisatie) heb alleen de studiegroep behouden.

  Groeten Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Collega! :) Heb net de eerste pagina gelezen, dacht nog bij mezelf (dit meen ik heel serieus), dit zou Koen wel geschreven kunnen hebben! Nu zie ik deze post en valt het kwartje! Ik zat nog te denken 'Ik kan Franklin wel effe bellen dat ik iemand ken die leuk schrijven kan!' (Ook dit meen ik serieus!). En nu zie ik dit! Whahaha, je hebt me gefopt Koenie! Ik ga het morgen eens goed lezen, ik heb er nu al zin an! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd Koen.

  Even kijken of ik nog een blad kan scoren bij de plaatselijke visboer. Maar ik neem aan als het blad al een tijdje uit is je het artikel op je weblog zet!

  Groet, Bjorn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Boudewijn: Leuk hè! Ik heb de preview gezien hoor. ‘k Ben heel nieuwsgierig naar dat verhaal! Moet heel bijzonder zijn…

  @Marcel: Goh, dan heb je wel een mooie verzameling! Ik hoop dat je nog net mijn artikel, en hopelijk ook het artikel van Boudewijn in Dé Karperwereld 90, kan lezen.

  @Rolf: Wat geinig zeg! Ik vind het trouwens hartstikke leuk dat je Franklin wilde gaan bellen, maar daar ben je net even te laat mee, hahaha! Ik heb je gefopt, maar niet bewust hoor! Het artikel was al een tijdje klaar en ik wilde eerst zien of het ook echt geplaatst zou worden voordat ik het van de daken zou gaan schreeuwen :)

  Blz. 88 is echt heel leuk! 89 en 91 ook! 90 iets minder. Maar ja, daar heb jij ook geen aandeel in gehad (reclame)…

  @Bjorn: Succes met het scoren van KW89. Mijn vader wilde er gisteren één ophalen, maar hij had pech… uitverkocht! Bij een andere winkel heeft hij telefonisch één kunnen reserveren. Die kan hij morgen ophalen. Hoop dat het bij jou makkelijker gaat :)

  Of ik het artikel op mijn blog ga zetten? Dat plan heb ik eigenlijk niet hoor… en ik weet ook niet of ik daar toestemming voor zou krijgen… Ik vind het artikel op papier ook het best tot z’n recht komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi Koen, congratz! Dubbel plezier nu, je eigen verhaal op glanzend papier. Moest mijn inziens vroeg of laat natuurlijk gebeuren met jou beleving, kennis en toffe verslagen.

  Grtx,
  FER

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dennis doodaasvisserdonderdag, 21 maart, 2013

  Leuk Koen... eens kijken of ik hem binnenkort kan lezen.

  Gr.

  Dennis

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Michael: Tja, zit niks anders op :)

  @FER: Dank je FER! Leuke reactie!

  @Dennis: Ik ken jouw interesse wat betreft het karpervissen niet goed, maar ik denk dat je het verhaal leuk vindt. Vissen is vissen hè :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dennis Doodaasvisservrijdag, 22 maart, 2013

  Hi Koen,

  Vroegah veel gedaan. Plaatje bij 't praatje: http://www.doodaas.nl/eerst-karpervissers-nu-dood-aas-vissers/

  Moet het echt vaker gaan doen, vooral met de korst.

  Vissen is vissen inderdaad. Behalve brasemvissen... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dennis doodaasvisservrijdag, 22 maart, 2013

  Ik zie dat de foto's vrij recent zijn. Lees in het woordje "vroegah" maar "voorheen". Anders valt het in de categorie "opa vertelt". :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Dennis,

  Dat zijn mooie foto’s van mooie vissen die je daar laat zien! Prachtig hoor.
  Met de korst is inderdaad ook zo leuk! Als ik weer een geschikt oppervlaktewater vind, en de omstandigheden zijn goed, dan ga ik dat dit jaar ook weer proberen.
  Maar goed, je hebt dus ook iets met karpervissen… dan zul je mijn artikel vast en zeker kunnen waarderen :)

  Groet,

  Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Koen,

  Van de week moest ik naar Rusland, op schiphol heb ik de karperwereld gekocht waar jou verhaal in stond. Leuk verhaal, mooie beleving, het kwam over als de start van een reeks. D.w.z. voor mijn gevoel de introductie van jou, zodat we in de toekomst meer van jou zullen lezen in dit blad. NB mijn abbonement van Beet en Roofvis ga ik opzeggen en stap over op de karperwereld. Want nu blijkt dat er niet alleen maar over reuzebiggen geschreven wordt.

  Grtx,
  FER

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi FER,

  Het zou best kunnen dat ik vaker iets ga schrijven voor dit blad. Ze hebben me laten weten dat een artikel van mij altijd welkom is. Als ik iets leuks heb kan ik het gewoon insturen…
  En inderdaad, gelukkig wordt er niet alleen over biggen geschreven. Vissen is zoveel meer dan dat!

  Op dit moment is er een mooie aanbieding. Check: http://www.hengelsporthuis.com/

  Groet,

  Koen.

  BeantwoordenVerwijderen