donderdag 1 september 2011

Filmpje: Penvissen op karper

Ik ben weer op stap geweest met mijn penhengel. Meerdere slootjes heb ik afgevist. Het was even zoeken, maar uiteindelijk wist ik twee karpers te vangen. Het leuke is dat ik vanaf de aanbeet t/m het terugzetten van de vissen gefilmd heb. In mijn ene hand de hengel en en in mijn andere hand de camera. Geniet van het filmpje!

8 opmerkingen:

 1. Superfilmpie, 1e keer was pennetje zoek voor mij, maar wat een staart had die mooie koperkleurige karper. 2e onder een perfect stekkie met drijfvuil op een bijzonder smal slootje. Lastig drillen en draaien met één hand, knap gedaan.
  Grtx,
  FER

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha!
  Mooi filmpje,Koen! Ook leuk om zelf weer eens terug te zien later... Schitterende karpers trouwens!

  Groet,
  Dale

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel knap gedaan Koen!

  Filmen,drillen,lijn indraaien,landen..
  Je weet de penvislat met deze film bijzonder hoog te leggen.
  Erg fraaie beelden met mooie gave schubkarpers

  Groet Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een vinnen trouwens...Was ik vergeten bij mijn vorige reactie te plaatsen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @FER: Bedankt FER! Als je heel goed kijkt zie je de eerste keer het pennetje weglopen. Je moet net even weten waar je moet kijken :) Het is inderdaad lastig drillen op zo’n smal slootje. Ook was het erg ondiep en toch bood de karper dapper weerstand.

  @Dale: Grote vinnen hè! Die weten ze ook goed te gebruiken. Prachtig om met de penhengel dit type karper te vangen :) Lijkt me ook leuk om dit soort filmpjes later terug te zien. Ditzelfde geldt overigens voor de foto’s die ik altijd maak. Lekker een avondje foto’s kijken en dan komen de herinneringen die bij de betreffende vissessies horen vanzelf weer naar boven.

  @Hans: Bedankt voor het compliment Hans! Ik doe het allemaal voor de lol, maar ik moet toegeven dat zo’n compliment van jou me erg goed doet. Bedankt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Boudewijn,

  Dank je! Of er meer komen hangt van mijn bui af. Penvissen zonder een camera in je hand is wel relaxter, maar het was wel erg leuk om te doen. Ben afgelopen nacht weer statisch bezig geweest met een prachtig resultaat. Binnenkort een verslagje daarover :)

  Groet,

  Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. mooie karpers en grote staart maar kun je ook met een spin hengel op karper vissen

  BeantwoordenVerwijderen