donderdag 22 december 2016

Lekker even winterpennen

'k Had even genoeg van het sleuren met veel visgerei. Af en toe wil ik terug naar de basis en 'gewoon' staren naar een dobbertje.
Afgelopen weekend was het zover. Ik dacht na over wat ik zou gaan doen... na een lange werkweek de auto volstouwen met doodaasmaterialen of even pennen op winterkarpers? Ik koos het laatste.
 
Ik besloot te gaan vissen bij een stek met een redelijk bestand aan karpers. Voornamelijk kleintjes, maar ook een aantal (voor penbegrippen) redelijk grote vissen.
 
Zonder voorvoeren begon ik met de broodvlok. Vlak tegen een afstervend plompenveld liet ik het tuigje zakken. Na vijf minuten nog geen beweging. Ik legde opnieuw in, nu een meter naast het plompenveld waar het net iets dieper was. Nu wel beweging! De pen verdween na een klein fel tikje geleidelijk onder water. Ik sloeg aan op een mooi klein karpertje in prachtige winterkleuren. Echt genieten!
 

Ik prutste nog een uurtje door en ving nog een verwilderde goudvis en een flinke blankvoorn. Vlak voordat ik wilde verkassen naar een ander aantrekkelijk water liep de pen rustig weg. Deze keer voelde ik na aanslaan opnieuw de kracht van een karper. Wel weer een kleintje, maar met name in de winter heerlijk vermaak!
 
Het tweede water dat ik aandeed was redelijk helder en ondiep. Na wat speurwerk zag ik drie schimmen. Eerst dacht ik aan drie karpers, maar een ervan bleek een brasem of kolblei te zijn. Ik zag het aan de puntige rugvin. In plaats van meteen te gaan vissen besloot ik eerst te gaan filmen en observeren. De onderwatercamera positioneerde ik en vervolgens keek ik toe hoe de vissen reageerden op de voor de camera gestrooide maiskorrels. Het was interessant om te zien dat ze actiever werden na het voeren, maar tot azen gingen ze niet over. Ik besloot dat het genoeg was voor vandaag. Het was een heerlijke sessie. Wat ik de volgende keer ga doen? Doodaasvissen of pennen? Ik laat het weer lekker afhangen van het moment. Ik doe waar ik zin in heb en leg mezelf voorlopig even niets op.
 
Binnenkort plaats ik ook het filmpje van de onderwaterbeelden. Stay tuned!

7 opmerkingen:

 1. Mooi Koen en een mooi pennetje ook ;-)
  Maf he dat je jezelf af en toe van alles oplegt. Succes de komende tijd en ik ben erg benieuwd naar het filmpje.

  Groeten, Michael

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb ik ooit ergens online gekocht ;)

   Tja, maar door jezelf dingen op te leggen kun je wel het een en ander bereiken, maar af en toe pas op de plaats is ook goed.

   Groet, Koen

   Verwijderen
 2. De foto van de onderwaterwereld is al prachtig. Op basis van je beelden besloten om niet te vissen omdat het geen zin had, praktisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben benieuwd naar het filmpje Koen, altijd mooi om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Even ontspannen... even onderwaterbeelden kijken... daar kan ik ook altijd wel van genieten. Ik zet 'm zo snel mogelijk online.

   Verwijderen
 4. Weer een leuk stukje koen! Pennen blijft toch altijd heerlijk om te doen en zeker rustgevend.. Ook mooi mee genomen blijft natuurlijk dat je je zelf geen hernia hoeft te sjouwen aan alle materiaal :D! mooi onderwater filmpje ook..

  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen