vrijdag 29 januari 2016

De Jacht - Metersnoek 54

De afgelopen periode is het niet gelukt regelmatig updates te plaatsen over mijn doodaasvisserij. Wel is er met regelmaat gesnoekt en ook gevangen! In de een-na-laatste update is in het filmpje een grote snoek te zien uit een diepe zandafgraving. Ook in deze update weer een aantal vissen van diep water. Op de eerste foto zie je een kleine snoek die, ondanks de toen nog hoge temperaturen, van 10 meter diepte kwam! Grote diepe wateren leveren natuurlijk niet alleen grote snoeken op!

Onderstaande wat grotere snoeken werden ook gevangen uit een diepe zandafgraving, maar vertoefden niet op grote diepte. Met een klein onderhands worpje viste ik met horsmakreeltjes ongeveer 10 meter uit de kant. De bodemmontages lagen telkens mooi op het talud op zo'n 5 meter diepte. Relatief ondiep als je bedenkt dat het betreffende water een maximale diepte van 14 meter heeft!


Deze keer zaten de snoeken dus ook binnen werpbereik, maar dit is niet altijd het geval! Vaak is mijn voerboot hét middel om toch goed uit de voeten te kunnen op de grotere wateren waar ik zo graag vis.
 


Een dagje achter de hengels... een weids uitzicht, koude wind in mijn gezicht en overvliegende ganzen. Hier krijg ik nooit genoeg van...

4 opmerkingen:

 1. Mooi Koen. En 's avonds lekker rozig op de bank zeker ;-) Ik wel in ieder geval met dit weer.

  Groeten, Michael

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pfoei, toch wel mooi een keer geen meter! Lijkt altijd, ondanks de beschrijvingen en de tijdsbesteding, appeltje eitje. Weet natuurlijk dat dat helemaal niet het geval is, want de dames liggen niet opgestapeld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Speciaal voor jou gedaan FER ;)

   Maar meter of geen meter, genieten doe ik van ze allemaal!

   Verwijderen