zaterdag 22 augustus 2015

Terug van vakantie (deel 2)

De volgende dag loop ik ’s avonds langs het stroompje richting het te bevissen water. Het is broeierig warm en ik zie al snel een aantal karpers aan de oppervlakte happend tussen het wier. Ook al is dit water relatief nieuw, het wier groeit er weelderig.
Oppervlaktemateriaal meenemen was verstandig geweest, maar omdat ik dit niet bij me heb moet ik het doen met mijn bodemmontages bestaande uit simpele zelfhaaksysteempjes. De hengels worden niet op beetmelders gelegd, maar liggen gewoon op de grond. De ratelende slip dient als beetregistratie.
 
Het is een prachtig plekje om te zitten. Met mijn rug tegen een boompje zit ik op mijn onthaakmat en geniet ik van de ontspannende bezigheid. Ik hoor een hoge piep en zie in een flits iets met een felblauwe kleur voorbij vliegen. Vaak hoor je ze eerder dan dat je ze ziet… ijsvogeltjes…
Ondanks het broeierige weer en de daardoor aan de oppervlakte happende karpers krijg ik toch een aanbeet op de bodemmontage. De slip staat zo los dat de hengel niet het water in getrokken kan worden. Ik gris de hengel uit het gras en draai de slip op gevoel strak. Het gebonk voelt goed. Zo te voelen een redelijke karper van formaat. De dril verloopt probleemloos. Rustig trek ik de vis over het koord van het net. De tweede schub van dit water!


Dit water vraagt om korte sessies en ik besluit daarom, na gevoerd te hebben,
naar huis te gaan. Over een paar dagen sta ik hier weer…

2 opmerkingen: