donderdag 12 maart 2015

De Jacht - Metersnoek 50

Ik sluit snoekseizoen 2014-2015 af met een mooi rond getal. Dit vijftigste verslag van mijn jacht op metersnoeken gaat over de laatste sessies van eind februari. Op het moment dat ik dit aan het typen ben is het maart en is het voorjaar losgebroken. Mijn snoekdrang heeft plaatsgemaakt voor karper- en zeeltdrang. Hoewel ik de zeeltdrang alweer enigszins onder controle heb, want de eerste zeelt heeft alweer op mijn matje gelegen! Terug naar het snoeken...
 
Bovenstaande foto laat het begin van een koude doodaassessie zien. Ik kan het mij nu al bijna niet meer voorstellen. Met mijn winterlaarzen en warmtepak aan genoot ik van deze winterkou en wachtte ik op een van mijn laatste snoeken van dit seizoen. Tegen mijn verwachting in bleef het lange tijd rustig. Het zonnetje kwam langzaam omhoog en scheen uiteindelijk over de beuken die dit water omringen. Zowel links als rechts van mij werd ik later op de ochtend vergezeld door vissers. Links een witvisser en rechts twee doodaasvissers. Ik houd niet van deze drukte en ben daarom naar een andere stek gegaan. Achteraf een goed besluit want al na een kwartier kreeg ik een aanbeet van alweer een metersnoek!
 
Bovenstaande metersnoek bleek de laatste van het seizoen te zijn. In de paar korte sessies die op deze sessie volgden ving ik meerdere snoeken, maar allemaal van een kleiner formaat. Alsof de metersnoeken op waren... dit is natuurlijk niet het geval, maar voor mij zelf was de koek wel op. Op naar het voorjaar... op naar de zeelten... op naar de karpers!
 
Voor iedereen die niks heeft met zeelten en karpers: jullie zie ik graag volgend snoekseizoen op dit blog terug in De Jacht - Metersnoek 51. En voor alle allrounders: tot de volgende update!

10 opmerkingen:

 1. Hey Koen,

  Ik blijf je volgen wat je ook schrijft, het is altijd van hoge kwaliteit en zeer goed leesbaar. Gewoon blijven doen.
  Ik ben bijna ieder weekend op het oostvoornse meer(forellen) en gaat redelijk en gisteren avond de eerste 4 karpers van 2015 op de mat.

  Groet Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marcel,

   Bedankt voor het compliment! Je hebt een goede start gemaakt dit jaar zeg!

   Groet,

   Koen

   Verwijderen
 2. Hoi Koen, ik heb je amper gevolgd. Dat zegt meer over mij dan over jou... De rust is wedergekeerd en eindelijk kan ik weer eens echt gaan vissen. Prachtige afsluitsnoek! Op naar de kerps!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk dat je weer tijd hebt voor 'gewoon' vissen. En inderdaad... op naar de karpers!

   Gr Koen

   Verwijderen
 3. Mooi om zo het seizoen af te sluiten. Prachtige vissen heb je gevangen en je verslagen met de nodige natuurfoto's blijven prachtig. Tot karps...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De drang naar ... is wat ons drijft. Wederom prachtige snoeken afgelopen seizoen, zeker ook die laatste lekker in zijn vel met een mooi kop terwijl het nog geen meter is. Dat beloofd wat. Keep on fishing, keep on writing!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vooral de laatste periode was het qua metersnoeken gekkenhuis. Ik blik terug op een geweldig snoekseizoen, maar heb ook weer enorm veel zin in karperen en zeelten. Ik blijf vissen, ik blijf schrijven! Gr Koen

   Verwijderen
 5. Volgens mij een heel goed snoekseizoen achter de rug. Best lekker als je kunt spreken over 'de laatste metersnoek van het seizoen'. Naast een hele mooie snoek een mooie foto ook overigens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vooral in de laatste periode heb ik veel metersnoeken gevangen. Toch heb ik van de eerste periode net zoveel genoten hoor. De jacht is net zo leuk als het vangen, maar er moet natuurlijk wel af en toe gevangen worden...

   Gr Koen

   Verwijderen