zaterdag 30 april 2011

Testvissen

Ik ben weer bezig geweest met het boetseren van nieuwe kunstwerkjes. Veel kunstwerkjes heb ik gekleid. Ook lijken ze allemaal erg op elkaar. Ik heb het over mijn nieuwe home-made-boilies. Tegenwoordig zie je bij meerdere fabrikanten van boilies de combinatie van vismeel met zoet. Van een aantal vissers/winkeliers heb ik er goede verhalen over gehoord. Tijd om zelf eens te gaan experimenteren in mijn schuurtje. Het precieze recept ga ik hier niet plaatsen omdat ik op de wat drukker beviste wateren wel graag met een unieke boilie wil blijven vissen. Het komt er in het kort op neer dat ik een mierzoete boilie heb gemaakt, met vismeel, waarbij ik meerdere flavours heb toegepast. Een boilie barstensvol prikkels met als doel de karpers aan te zetten tot aasgedrag. Maar goed, of dit in de praktijk ook zo zou gaan werken wist ik niet. Er was maar één manier om hier achter te komen. Vissen!

zondag 24 april 2011

Graskarper.

Niet iedere karpervisser wil deze vis vangen. Opmerkingen als: “ze stinken”, “ze kunnen niet vechten”, heb ik al geregeld gehoord. Als ik zelf gericht aan het vissen ben op grote ‘gewone’ karpers vang ik ze ook liever niet. Je moet het zo zien: Het doel is bijvoorbeeld die ene grote schubkarper van het water te vangen. Er is een zorgvuldige voorbereiding aan vooraf gegaan. Denk hierbij aan peilen, voeren, rigjes maken etc. Vlak voor het donker wordt heb je je montage netjes op dat mooie richeltje weten te leggen waar je die monsterkarper verwacht. Je hebt zelfs al een dikke golf op het water gezien van misschien wel het monster. Het is bijna donker en tijd om de stretcher op te zoeken. Dan…piep, piep, even niks en weer een piep. Geen echte karperrun. Hardop denk je dan: “Zucht, alles lag zo mooi!”, de stek was rustig en nu moet je die graskarper gaan vangen en weer helemaal opnieuw de montage op het juiste plekje zien te krijgen. Bovendien is de stek ook nog eens verstoord en misschien is die ene grote schubkarper wel zo geschrokken dat deze nacht je kansen om haar te vangen wel erg klein zijn geworden. Vanuit dit perspectief gezien vang ook ik dus liever geen graskarper.  Toch vis ik af en toe wel gericht op de graskarper. En als het doel graskarper vangen is vang ik ze ook heel graag! Vaak vis ik op graskarper als ik niet zoveel tijd heb, maar vooral ook als ik de behoefte voel andere watertjes te bevissen. Graskarpers zitten, bij mij in de buurt, namelijk vaak op prachtige natuurplekjes waar ik tijdens mijn gewone karperavonturen eigenlijk nooit kom.

Een prachtig plekje bij mij in de buurt waar graskarper zit.

zondag 17 april 2011

17 kg plezier!

De eerste grote karper van 2011 is gevangen! Ik heb er een filmpje van gemaakt. Klik op de onderstaande afbeelding en je kunt het filmpje op youtube bekijken. Veel plezier!

zondag 3 april 2011

Penvissen (in actie)

Na twee weken niet gevist te hebben moest en zou ik weer naar de waterkant met een hengel. Ik was nog niet helemaal goed hersteld van mijn liesbreukoperatie en daarom koos ik een watertje met niet al te grote karpers, zodat ik in ieder geval niet te zwaar hoefde te tillen. Echt een stroompje waar je met een penhengel veel lol kunt hebben. In het zonnetje had ik een mooi plekje gevonden naast een, nog niet in gebruik genomen, ooievaarsnest. Dit kon ik zien doordat er bovenop de paal een prachtige mand bevestigd was met keurig gevlochten wilgentakken. Duidelijk niet het werk van een ooievaar of het moet wel een zeer getalenteerde ooievaar geweest zijn. Rustig zat ik daar. Te rustig zelfs. In het slootje was namelijk helemaal geen activiteit te zien. Geen kringetje of belletje. Helemaal geen signalen van aanwezige karpers. Op het moment dat ik mijn geluk verderop wilde gaan zoeken en mijn spulletjes bij elkaar wilde pakken hoorde ik ineens het oorverdovende geroffel van wel een heel grote specht.