maandag 24 februari 2014

Oefenen met de centrepin

Er is dit seizoen niet echt sprake van een winter. We hebben nauwelijks ijs en sneeuw gehad en van schaatsen is het al helemaal niet gekomen. Toch zijn de watertemperaturen wel ver onder de 10 graden Celsius en is dus de stofwisseling van de karpers traag. Wat dat betreft kun je wel spreken over wintervissen. Ideaal om eens te gaan oefenen met mijn nieuwe centrepin, want niet alleen de stofwisseling is traag, het vechtgedrag van de anders bijna niet te stuiten karpers is ook traag.
 

maandag 17 februari 2014

De Jacht - Metersnoek 41

Twee keer is er weer gevist op een van onze meest indrukwekkende zoetwatervis Esox Lucius, oftewel de snoek! De eerste sessie van de twee heb ik doorgebracht aan een mysterieuze, maar zoals achteraf is gebleken ook moeilijke, stek. Verscholen achter de bosjes heb ik een poging gewaagd, maar jammer genoeg zonder succes.

dinsdag 11 februari 2014

De Jacht - Metersnoek 40

De vorige snoeksessie kon ik afsluiten met een hattrick. Drie mooie snoeken, waarvan één een flinke. Duidelijk een stek om nog eens terug te komen was mijn conclusie. Toen nog niet wetende dat de volgende keer de stek bezet zou zijn...
 

zondag 2 februari 2014

Centrepin Reel

Voor 30 Engelse Ponden heb ik een centrepin gekocht. Ik wilde, zonder meteen een enorm bedrag te lappen, eens uitproberen of deze manier van vissen iets voor mij is. Ik ben van plan deze pin te gaan gebruiken tijdens het struinen op zeelt en karper. Ik zal er geen vis meer door vangen, maar het directe contact met de vis tijdens een dril lijkt me fantastisch! Voor de mensen die echt niks van een centrepin weten, er zit geen slip op! Je zult de weerstand met bijvoorbeeld je duim moeten reguleren. Het zal even oefenen worden, maar ik heb wel behoefte aan iets nieuws. In verslagen zullen jullie van alles en nog wat over mijn centrepin-belevingen gaan lezen. Technische achtergrondinformatie is er al genoeg te vinden op het internet, dus voor nu vind ik het plaatsen van een aantal foto’s voldoende.