zaterdag 21 juli 2012

17 kg netto! Puur gras...

De supertorpedo-stek heeft weer een torpedo opgeleverd. In het vorige verslag noemde ik al het feit dat er op deze stek bijna geen graskarpers zwemmen. Bijna geen… dus wel een paar! En daar ben ik de afgelopen sessie weer achter gekomen.
 
Bij de boerenbrug werd het aantal graskarpers in vergelijking tot het magere aantal schubkarpers op een gegeven moment vervelend (zie de boerenbrugverhalen). Zoals brasems soms verrekte irritant kunnen zijn, waren de graskarpers dat daar ook!
Geschikt voor op een zachte bodem...
Deze ochtend was er niks irritant aan mijn gevangen vis. Ook al was het een graskarper. Op de zachte bodem viste ik deze keer met een helicopter-rig en een pup-up, in balans gebracht door een shot-on-the-hook. Dit systeem heeft mij vaak karper opgeleverd en deze keer leverde het een kapitale graskarper op. Mijn 110cm lange onthaakmat werd volledig gevuld en mijn unster gaf netto 17 kg aan! Van zo’n graskarper word ik wel blij… heel blij zelfs!

zondag 15 juli 2012

Zo gaat-ie goed… zo gaat-ie beter… alweer een…

Na de vangst van de brute vis die ik gebombardeerd heb tot supertorpedo, heb ik dagelijks op die stek gevoerd. ’s Ochtends een halve kilo boilies en ’s avonds weer een halve kilo. Het lange kanaal is dit jaar een zeer lastig water gebleken en nu ik eindelijk de vis gevonden heb wil ik ze niet meer kwijtraken. Vandaar het twee maal per dag voeren. Op deze manier hoop ik dat de karpers in de buurt van de stek blijven en er geregeld zullen azen.

Deze avond kon ik vroeg bij het water zijn. Nog voor het avondeten lagen de hengels in. De montages had ik verpakt in PVA-zakjes, waar nog voldoende lucht in zat, zodat het geheel rustig naar de bodem zou zweven. Zo kon ik met korte onderlijnen en inline lood op de zachte bodem vissen, zonder dat het geheel te ver weg zou zakken.
Vroeg aan het water arriveren betekent ook koken aan het water. Als ik er de tijd voor heb geniet ik enorm van dit soort momenten. Op vakantie dicht bij huis zeg maar. Het recept van deze avond was: runderreepjes, oosterse wokgroente en heel veel sambal! Lekker!

zaterdag 7 juli 2012

Supertorpedo!

Nadat ik meerdere dagen gevoerd had met boilies hoopte ik op een succesvol nachtje. Ik had een stek uitgekozen waar een luie karpervisser niet graag zit. Een hoge wal en brede rietkragen zouden het landen van een karper, vooral ’s nachts, niet makkelijk maken. Weinig kans op een stekkenpezer dus. En zo kon ik de afgelopen nacht mijn ding doen op ‘mijn’ voorgevoerde stek.

's Ochtends in het zonnetje laten drogen... een duidelijk signaal van een succesvolle nacht. Oppassen voor stekkenpezers!
Nadat ik mijn montages netjes had ingelegd, een onder het eigen kantje vlak achter een plompenveld en de ander in het midden van het kanaal op de zachte bodem, kon ik onder het genot van een vers gezet kopje thee naar de visactiviteit kijken. Ik zag kringen, bellen, deiningen… overal signalen die zouden kunnen duiden op de aanwezigheid van karpers. Helemaal zeker van mijn zaak was ik niet, totdat ik achter het riet een enorme klap op het water hoorde. Karper! Precies op de stek! Deze nacht moest het gaan lukken…

dinsdag 3 juli 2012

Penvissen met Dale

In een mailwisseling stelde Dale de, volgens hem misschien wel wat brutale, vraag of we niet eens een keer samen konden gaan vissen. Nu ben ik best wel gesteld op de uurtjes die ik alleen kan vissen. In mijn ‘normale’ leven ben ik continu onder de mensen en het alleen vissen brengt zeg maar een beetje balans in het geheel. Toch twijfelde ik niet met ja te antwoorden op de vraag van Dale.  Ik had de verwachting dat Dale zo iemand is waarbij je helemaal jezelf kan zijn.  Waar je praat als je zin hebt in praten en waar je stil kunt zijn zonder dat het pijnlijk wordt. Heerlijk zulk soort mensen!


Als gastheer wilde ik het Dale zo goed mogelijk naar de zin maken. Ik had de te bevissen stekken dan ook zorgvuldig uitgekozen en gedurende een week aangevoerd. Niets moest aan het toeval worden overgelaten.  Wil je weten hoe de dag is verlopen, check dan het verslag geschreven door Dale:

http://metdepenopkarper.blogspot.nl/

Wil je ook een fotoverslag van de dag zien? Kijk snel verder: